Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκαργκάνας: Ευνοϊκές οι προοπτικές ανάπτυξης

Οι προοπτικές για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τον πληθωρισμό είναι ευνοϊκές φέτος και οι προσπάθειες για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος θα πρέπει να συνεχιστούν είπε ο διοικητής της ΤτΕ κ. Ν. Γκαργκάνας την Τρίτη μιλώντας στη Βουλή.

Γκαργκάνας: Ευνοϊκές οι προοπτικές ανάπτυξης
Οι προοπτικές για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τον πληθωρισμό είναι ευνοϊκές φέτος και οι προσπάθειες για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος θα πρέπει να συνεχιστούν είπε ο διοικητής της ΤτΕ την Τρίτη μιλώντας στη Βουλή με την ευκαιρία της κατάθεσης της ετήσιας έκθεσης για την οικονομία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Γκαργκάνας είπε ότι ”η πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής που ασκείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να συνεχιστεί”.

”Το ίδιο ισχύει και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες για να αποκτήσει μεγαλύτερο δυναμισμό η ελληνική οικονομία, για να μειωθεί δραστικά η ανεργία και για να διαχέονται τα οφέλη της ανάπτυξης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε όλες τις περιοχές της χώρας”, πρόσθεσε.

Το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι θετικές υπογράμμισε ο κ. Γκαργκάνας τονίζοντας παράλληλα ότι η συνεχιζόμενη απώλεια της διεθνούς ανταγωνιστικότητας οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα εξακολουθεί να υπερβαίνει τον μέσο πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v