Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από τον Αύγουστο η «προσωρινή» επικουρική σύνταξη

Ανάσα στους δικαιούχους που περιμένουν έως τέσσερα χρόνια για την επικουρική σύνταξη αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εργασίας. Στα 200-230 ευρώ η προσωρινή σύνταξη για χιλιάδες δικαιούχους που περιμένουν σχετική απόφαση ακόμη και για... 4 χρόνια.

Από τον Αύγουστο η «προσωρινή» επικουρική σύνταξη

Προσωρινή σύνταξη μεταξύ 200 και 230 ευρώ θα μπορούν να λαμβάνουν, εφόσον το επιθυμούν χιλιάδες συνταξιούχοι που περιμένουν ακόμη και 4 χρόνια για την έκδοση μιας συνταξιοδοτικής απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να υπογράψει υπουργική απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα και στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης – εκτός από αυτά της κύριας – να παρέχουν προσωρινή σύνταξη, από την 1η Αυγούστου. Θα αφορά αυτούς που το επιθυμούν και θα κυμαίνεται από 200 έως 230 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό θα συμψηφίζεται όταν το ταμείο προχωρήσει στην τελική απονομή της σύνταξης.

Να σημειωθεί ότι, βάσει των υπολογισμών, περίπου 300.000 εν αναμονή συνταξιούχοι περιμένουν από ένα έως και τέσσερα χρόνια για να λάβουν τη σύνταξή τους. Αντίστοιχα, τα ταμεία έχουν ένα «αφανές» χρέος προς αυτούς, που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v