Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eνα πρόστιμο την ημέρα για αδήλωτους εργαζόμενους

Με την υπουργική απόφαση του Γ. Βρούτση συμπληρώνεται η απόφαση του 2013 και ρυθμίζεται η περίπτωση επιβολής περισσότερων του ενός προστίμου για τη μη δήλωση εργαζομένου, κατά την ίδια ημέρα και για την ίδια αιτία.

Eνα πρόστιμο την ημέρα για αδήλωτους εργαζόμενους

Ένα πρόστιμο για κάθε περίπτωση, ανά ημέρα, θα πληρώνει ο εργοδότης που διαπιστώνεται ότι παραβιάζει την νομοθεσία για τη μη δήλωση εργαζόμενου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα, με την υπουργική απόφαση συμπληρώνεται η απόφαση του 2013 και ρυθμίζεται η περίπτωση επιβολής περισσότερων του ενός προστίμου, κατά την ίδια ημέρα και για την ίδια αιτία. Η ρύθμιση αφορά στην ουσία, περιπτώσεις όπου στην ίδια επιχείρηση γίνεται έλεγχος από το ΙΚΑ και από το ΣΕΠΕ, και διαπιστώνεται για τον ίδιο εργαζόμενο, την ίδια ημέρα, η παράβαση. Βάσει της συμπλήρωσης, ο παραβάτης θα πληρώνει το πρώτο πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Συγκεκριμένα προστίθεται εδάφιο που αναφέρει τα εξής: «Αν επιβληθούν σε μία επιχείρηση, εκμετάλλευση ή άλλη εργασία, περισσότερα του ενός πρόστιμα για την ίδια αιτία, κατά την ίδια ημερολογιακή ημέρα, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε., της ΕΥΠΕΑ και του Ι.Κ.Α.−Ε.Τ.Α.Μ., για την παράβαση του άρθρου 1 της παρούσης, η καταβολή του προστίμου, γίνεται άπαξ και βάσει της πράξεως επιβολής προστίμου που κοινοποιήθηκε πρώτη σε αυτόν.

Ο παραβάτης δε, υποχρεούται να κοινοποιήσει αντίγραφο του προαναφερόμενου διπλότυπου είσπραξης και στις συναρμόδιες Υπηρεσίες, εντός της ανωτέρω προθεσμίας».

*Η απόφαση Βρούτση για πρόστιμα αδήλωτης εργασίας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v