ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμός για δύο ολυμπιακά ακίνητα

Η προθεσμία εκδήλωσης προσφορών λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου και οι επενδυτές που θα επικρατήσουν θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων για 40 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης. Τι περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις.

ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμός για δύο ολυμπιακά ακίνητα

Στην προκήρυξη διαγωνισμών για την αξιοποίηση δύο πρώην ολυμπιακών ακινήτων, στο Γαλάτσι και στο Μαρκόπουλο, προχωρά το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου και οι επενδυτές που θα επικρατήσουν θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων για 40 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου (που είχε παραχωρηθεί στον όμιλο Χαραγκιώνη και στην πορτογαλική SonaeSierra, χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί η συμφωνία) διαθέτει οικοπεδική έκταση 91 στρεμμάτων και το αθλητικό συγκρότημα έχει συνολική επιφάνεια 36.000 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, «το ακίνητο είναι κατάλληλο για χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής, εκπαίδευσης και ενημέρωσης, σε συνδυασμό με ήπιες εμπορικές χρήσεις».

Οι προηγούμενοι ανάδοχοι πάντως διεκδικούν αποζημιώσεις περί τα 20 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο.

Το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου συνορεύει με τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών (ΟΔΙΕ) και έχει αναπτυχθεί σε έκταση 1.030 στρεμμάτων.

Εντός της έκτασης υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις επιφάνειας 26.100 τετραγωνικών. Στην έκταση έχουν κατασκευαστεί ανοικτοί και κλειστοί αγωνιστικοί χώροι, το κτιριακό συγκρότημα των στάβλων, η κτηνιατρική κλινική, ενώ ανατολικότερα της δεύτερης πύλης εισόδου βρίσκεται το ελικοδρόμιο.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικοπέδου έχει διαμορφωθεί έκταση για τη διεξαγωγή του Ιππικού Τριάθλου (crosscountry) στην οποία περιλαμβάνεται και τεχνητή λίμνη. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, «το ακίνητο είναι κατάλληλο για χρήσεις αθλητισμού και αναψυχής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v