Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Ο ανασχηματισμός δεν σημαίνει αλλαγή πολιτικής

Το Βερολίνο είναι πρόθυμο να προσφέρει περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Β. Σόιμπλε. Έδωσε εύσημα στη χώρα. Αισιόδοξος για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού χωρίς εξωτερική βοήθεια ο Γ. Στουρνάρας. Μιλά για διορθώσεις πολιτικής.

Σόιμπλε: Ο ανασχηματισμός δεν σημαίνει αλλαγή πολιτικής

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε την Τετάρτη την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και μετά τον ανασχηματισμό και διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο είναι πρόθυμο να προσφέρει επιπρόσθετη βοήθεια στη χώρα αν χρειαστεί.

«Η αλλαγή στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν σημαίνει και αλλαγή πολιτικής», σημείωσε μετά από συνάντηση με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως μεταδίδει το Nasdaq, ο Β. Σόιμπλε έπλεξε το εγκώμιο των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της Ελλάδας και υποστήριξε ότι η χώρα έχει εκπληρώσει μέχρι τώρα όλα τα προαπαιτούμενα για τη λήψη των πακέτων διάσωσης.

«Είμαστε πρόθυμοι να σκεφτούμε επιπρόσθετα μέτρα αν οι όροι έχουν εκπληρωθεί» απάντησε ο Β. Σόιμπλε σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει και τρίτο πακέτο διάσωσης.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε από την πλευρά του πως η Ελλάδα συνεχίζει να έχει χρηματοδοτικό κενό, αλλά ότι είναι αισιόδοξος πως το κενό θα καλυφθεί χωρίς εξωτερική βοήθεια. Έκανε λόγο για την ανάγκη διορθωτικών κινήσεων στην πολιτική που ακολουθείται.

Ο ίδιος προειδοποίησε πως ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας που ταλαιπωρεί πολλές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

«Υπήρξαν πολλά θετικά βήματα που έλαβε η ΕΚΤ τις τελευταίες ημέρες, τα οποία δίνουν στήριξη στις τράπεζες και στις εταιρείες» επισήμανε ο κ. Στουρνάρας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v