«Χαμόγελα» στην αγορά υγραερίου

Το 2013 η αγορά υγραερίου ανήλθε σε περίπου 405.000 τόνους αυξημένη κατά 137% έναντι του 2010, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Coral Gas. Η εταιρία λανσάρισε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη νέα φιάλη υγραερίου GoGas.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
«Χαμόγελα» στην αγορά υγραερίου

Οι μόνοι που ικανοποιούνται από τη συνολική αγορά καυσίμων, είναι οι ασχολούμενοι με την εμπορία υγραερίων.

Η εκτεινόμενη χρήση του υγραερίου στην κίνηση οχημάτων και σε οικιακές επαγγελματικές χρήσεις, μεγεθύνουν συνεχώς την αγορά, η οποία παρόλα αυτά συνεχίζει να υποφέρει από την παράνομη διακίνηση και φιαλών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Χριστόδουλος Βασιλακάκης γενικός διευθυντής της Coral Gas (εταιρείας του ομίλου της Μότορ Όιλ) και με αφορμή την παρουσίαση της νέας φιάλης υγραερίου GoGas, περίπου το 20% του συνόλου των φιαλών διακινούνται παράνομα, γεμίζουν σε παράνομα και επικίνδυνα εργαστήρια, ενώ φυσικά φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο διάστημα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι και έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη εμπλεκόμενοι στην παράνομη διακίνηση φιαλών. Ωστόσο ο κ. Βασιλακάκης τονίζει ότι με την ισχύουσα κατάσταση στα Δικαστήρια, η εκδίκαση των υποθέσεων καθυστερεί σημαντικά προς όφελος των παρανομούντων.

Το 2013 η αγορά υγραερίου ανήλθε σε περίπου 405.000 τόνους αυξημένη κατά 137% έναντι του 2010. Από την ποσότητα αυτή οι 180.000 τόνοι διοχετεύονται σε πρατήρια για την κίνηση οχημάτων, οι 155.000 τόνοι διακινούνται χύμα στη βιομηχανία, το εμπόριο και τις κατοικίες και οι 70.000 τόνοι στην εμφιάλωση.

Η Coral Gas με 118.438 τόνους που διακίνησε το 2013 (110.403 τόνοι το 2012), κατέχει πλέον το 30% της αγοράς.

Όπως δε αναφέρουν τα στελέχη της, η διοίκηση του μητρικού ομίλου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δραστηριότητα του υγραερίου, κάτι που αποδεικνύεται από τις επενδύσεις ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων που πραγματοποίησε τα χρόνια της κρίσης, δηλαδή από το 2010 όταν εξαγοράστηκε η εταιρεία από τη Shell.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έναντι 15 πρατηρίων Auto Gas το 2010 η Coral διαθέτει πλέον 180 πρατήρια σε ολόκληρη της χώρα. Σε ό,τι αφορά το 2014, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακάκη η αγορά υγραερίου συνεχίζει την ανοδική της πορεία, ενώ ευνοείται και από την αύξηση του τουρισμού κάτι που γίνεται εμφανές στις παραγγελίες από τις τουριστικές περιοχές.

Η φιάλη GoGas

Στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασης της χρήσης του υγραερίου, η Coral Gas λανσάρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη νέα φιάλη υγραερίου GoGas. Χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερα απλή χρήση της σε σύγκριση με τις παραδοσιακές φιάλες και τη μεγάλη ασφάλεια που παρέχει.

Η σύνδεση της γίνεται με μια απλή πίεση, χωρίς να απαιτείται μυϊκή δύναμη, ή εργαλεία για την αλλαγή της, καθώς διαθέτει ειδική βαλβίδα τύπου «bayonet» που κάνει τη σύνδεση της ιδιαίτερα απλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v