Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕπ: Δάνεια 200 εκατ. ευρώ προς τις ελληνικές ΜμΕ

Πρόκειται για δύο δάνεια εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην αγορά μέσω της Εθνικής Τράπεζας και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ μέσω της Alpha Bank.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΕΤΕπ: Δάνεια 200 εκατ. ευρώ προς τις ελληνικές ΜμΕ

Σε χορήγηση 200 εκατ. ευρώ προς τις ελληνικές ΜμΕ μέσω της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank προχωρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο δάνεια εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην αγορά μέσω της Εθνικής Τράπεζας και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ μέσω της Alpha Bank.

Τα κεφάλαια αυτά προορίζονται για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους τομείς των υπηρεσιών, του τουρισμού και της βιομηχανίας. 

Και τα δύο δάνεια αφορούν χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «θέσεις εργασίας για τη νεολαία» που ξεκίνησε από την ΕΤΕπ τον Ιούλιο του 2013, ως μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕπ, για να μπορούν οι ΜμΕ να ενταχθούν στο συγκεκριμένο σκέλος του προγράμματος θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια επιλεξιμότητας:

- να έχουν προσλάβει τουλάχιστον ένα άτομο το τελευταίο εξάμηνο ή να προτίθενται να εντάξουν στο δυναμικό τους ένα νέο μέσα στο επόμενο εξάμηνο, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τη συμμετέχουσα στο πρόγραμμα τράπεζα.

- να προσφέρουν επαγγελματική εκπαίδευση σε νεαρά άτομα, ή πρακτική άσκηση κατάρτισης για νέους,
να συνεργάζονται με μια τεχνική σχολή / σχολείο / πανεπιστήμιο για να απασχολούν τους νέους (π.χ. κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πρακτική άσκηση).

Μέχρι σήμερα, πάνω από 250 ΜμΕ σε όλη την Ελλάδα έχουν επωφεληθεί από τα τρία πρώτα δάνεια που έχουν υπογραφεί από την ΕΤΕπ με ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v