Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Στουρνάρα - Λαγκάρντ αποκαλύπτει το ΔΝΤ

Διέψευσε τον Στουρνάρα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, τονίζοντας πως ο ΥΠΟΙΚ είχε συνάντηση με Λαγκάρντ και Τόμσεν στο Παρίσι μια μέρα πριν ανασταλεί η δημοσιοποίηση της έκθεσης. «Ουδέν σχόλιο» για Θεοχάρη και κλείσιμο Βουλής.

Συνάντηση Στουρνάρα - Λαγκάρντ αποκαλύπτει το ΔΝΤ

Σε εσωτερικό διαδικαστικό ζήτημα (internal processing issue) απέδωσε την αναβολή της δημοσιοποίησης της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου J. Rice, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, χαρακτηρίζοντας την αναβολή ως ένα γεγονός που δεν είναι σπάνιο για το Ταμείο.

Ο κ. Rice αποκάλυψε ότι ο Γ. Στουρνάρας είχε κοινή συνάντηση στο Παρίσι με την Κ. Λαγκάρντ και τον Π. Τόμσεν.  Aξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στουρνάρας σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο υπουργείο Οικονομικών λίγα λεπτά νωρίτερα δήλωσε πως δεν συνάντησε την Κρ. Λαγκάρντ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ διευκρίνισε ότι στη συνάντηση των τριών συζητήθηκαν θέματα για την ελληνική οικονομία αλλά και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Σημείωσε ότι δεν είχε άλλη πληροφόρηση για τo τι ειπώθηκε.

Ανέφερε ωστόσο ότι είναι σύνηθες η γενική διευθύντρια του Ταμείου να έχει συναντήσεις με υπουργούς οικονομικών διαφόρων κρατών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκτίμησε πως το κλείσιμο της Βουλής δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την ολοκλήρωση μέτρων που εκκρεμούν.

Για το ίδιο ζήτημα συμπλήρωσε ότι εμπειρογνώμονες του Ταμείου θα έχουν μια σύντομη επίσκεψη στην Ελλάδα τον Ιούλιο αλλά η πλήρης αποστολή πρέπει να αναμένεται μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου αν και δέχθηκε ερωτήσεις τόσο για το θέμα του ανασχηματισμού όσο και της παραίτησης Θεοχάρη δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο επί των δυο θεμάτων.

Εν συνεχεία, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν τις συναντήσεις του Γ. Στουρνάρα με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πωλ Τόμσεν. Όπως επεσήμαναν, οι επαφές αυτές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των συναντήσεων του υπουργού στο Παρίσι με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα Ecofin και εκκρεμοτήτων της ελληνικής προεδρίας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v