Κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» για PC, Tablet, Internet

Δικαιούχοι θα είναι όσοι λαμβάνουν κοινωνικό μέρισμα σε οκτώ περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης

Κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» για PC, Tablet, Internet

Κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», για την αγορά υπολογιστή ή τάμπλετ, για 12μηνη σύνδεση στο Διαδίκτυο ή για κατάρτιση σε θέματα τεχνολογίας, θα μπορούν να πάρουν από τον επόμενο μήνα οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε 8 περιφέρειες της χώρας (Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης).

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας τηλεπικοινωνιών, ταχυδρομείων και ψηφιακής σύγκλισης Μενέλαος Δασκαλάκης το κουπόνι θα λαμβάνεται «με απλές διαδικασίες» ενώ οι δικαιούχοι θα το ανταλλάσουν σε επιχειρήσεις που θα συνεργάζονται με την πρωτοβουλία. Στη χθεσινή ανακοίνωση, μολονότι αναφέρεται πως το κουπόνι θα αρχίσει να μοιράζεται από τον επόμενο μήνα, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τη διαδικασία παραλαβής, ούτε και κατάλογος με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις καθώς δημιουργείται αυτή την περίοδο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύησης» είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014-2020» και πως το επόμενο διάστημα η γενική γραμματεία θα «ανακοινώσει σειρά νέων δράσεων «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες. Οι ομάδες πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και κινδυνεύουν να καταστούν «ψηφιακά αναλφάβητες».

Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αυτών των ομάδων πληθυσμού και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασικό όρο που έχει θέσει η Κομισιόν για το νέο ΕΣΠΑ. Εξαιτίας της πολυετούς κρίσης η Ελλάδα χάνει έδαφος σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στον τομέα των νέων τεχνολογιών καθώς περιλαμβάνεται στους ουραγούς με βάση την ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο και τα δίκτυα «Νέας Γενιάς» (προσφέρουν υψηλές ταχύτητες πρόσβασης). Παράλληλα στη χώρα μας υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά «ψηφιακά αναλφάβητων» ανθρώπων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα ανησυχητικά στοιχεία επιβεβαιώνονται από πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για τη χρήση των νέων τεχνολογιών και τις τεχνολογικές υποδομές ανά την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v