Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σενάριο παραίτησης Θεοχάρη - Ραντεβού με Στουρνάρα

Πιθανή η παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων. Τι του καταλογίζουν το Μέγαρο Μαξίμου και κυβερνητικά στελέχη. Το παρασκήνιο και η θέση της τρόικας. Σε εξέλιξη ραντεβού με Στουρνάρα.

Σενάριο παραίτησης Θεοχάρη - Ραντεβού με Στουρνάρα

Δεν διαψεύδονται από το υπουργείο Οικονομικών οι πληροφορίες που διέρρευσαν σύμφωνα με τις οποίες ο Γ. Στουρνάρας έχει ζητήσει από το γ.γ. δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρη την παραίτησή του.

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση μεταξύ του Χ. Θεοχάρη και του Γιάννη Στουρνάρα, η οποία διαρκεί πάνω από τρεις ώρες. Λίγο αργότερα στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη και ο σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ Νίκος Καραβίτης (αργότερα αποχώρησε) καθώς και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κος Παπασταύρου.

Το τελευταίο διάστημα οι κυβερνητικές αιχμές, κυρίως προερχόμενες από το Μέγαρο Μαξίμου προς το πρόσωπο του Χ. Θεοχάρη, ήταν πυκνές. Του καταλογίζονταν λανθασμένοι χειρισμοί με την έκδοση διαφόρων εγκυκλίων που δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, ενώ δεν έλειπαν κι οι αιχμές από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για τη... σπουδή του, όπως ισχυρίζονταν, να κυνηγάει με κατασχέσεις φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα, έναντι άλλων με υψηλά βαλάντια.

Ενδεχόμενη παραίτηση Θεοχάρη πάντως αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα με την τρόικα, εκτός και αν αυτά ξεπεραστούν σε πολιτικό επίπεδο.

Η δημιουργία της ανεξάρτητης γ.γ. δημοσίων εσόδων έγινε μετά από εντολή δική της, ενώ πέρυσι μετά την ενεργοποίηση της ΓΓΔΕ για πρώτη φορά τα δημόσια έσοδα υπερέβησαν τους στόχους.

Πληροφορίες που μεταφέρονται στα δημοσιογραφικά γραφεία αναφέρουν ότι η τρόικα έθεσε βέτο στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Γ. Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών και ως εκ τούτου η επιλογή απομάκρυνσης του Χ. Θεοχάρη αποφασίστηκε ώστε στο πρόσωπο αυτού να μορφοποιηθεί το στίγμα αλλαγής της οικονομικής πολιτικής προς το φιλολαϊκότερο. Ωστόσο και η αυτή η αποχώρηση δεν φαίνεται πως «αρέσει» στην τρόικα η οποία πίεσε για 5ετή θητεία στη συγκεκριμένη θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v