Διευθυντής του ΕΣΥ με πτυχίο «μαϊμού»

Ο διευθυντής του ΕΣΥ, με το ψεύτικο πτυχίο, είχε τρεις ταυτότητες και ισάριθμα ΑΦΜ. Αναζητείται από την αστυνομία.

Διευθυντής του ΕΣΥ με πτυχίο «μαϊμού»

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σκύρου -και όχι μόνο- η αποκάλυψη ότι διευθυντής μονάδας του ΕΣΥ δεν διέθετε πτυχίο Ιατρικής!

Σύμφωνα με το iatronet.gr, με εντολή του γενικού γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη ανακλήθηκε ο διορισμός του και δρομολογήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο μέχρι τώρα έλεγχος έχει αποκαλύψει ότι ο εν λόγω... γιατρός είχε πλαστό πτυχίο.

Οι τίτλοι σπουδών από το ιταλικό πανεπιστήμιο La Sapienza, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, ήταν πλαστοί!

Με τα ίδια έγγραφα, είχε κάνει την ειδικότητά του στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας.

Τον Ιανουάριο του 2000 διορίστηκε σε θέση διευθυντή περιφερειακής μονάδας της Σκύρου, υποβάλλοντας αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ και επικυρωμένες μεταφράσεις πιστοποιητικών.

Ο γιατρός φέρεται να κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο (Φεράρι) και δεν άργησε να γίνει καταγγελία από πολίτη στο υπουργείο Υγείας.

Ο έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας έδειξε ότι δεν είχε φοιτήσει στο ιταλικό πανεπιστήμιο γιατρός με αυτό το όνομα.

Έδειξε, επίσης, ότι είχε τρία ΑΦΜ και ισάριθμες αστυνομικές ταυτότητες, ενώ ο φάκελος του διορισμού του είχε εξαφανιστεί από το υπουργείο Υγείας. Ο "γιατρός", δε, εξαφανίστηκε από τον Ιούλιο του 2013, ενώ εκκρεμεί εναντίον του ποινική δίωξη.

Έλεγχος

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο υπουργός Υγείας δήλωσε την Παρασκευή ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στους ελέγχους οι οποίοι διενεργούνται στους τίτλους των δημοσίων υπαλλήλων.

Ανέφερε, δε, ότι ίσως υπάρξει τις επόμενες ημέρες και μια δεύτερη παρόμοια περίπτωση.

Ο κ. Καλλίρης σημείωσε ότι ο έλεγχος στα δικαιολογητικά των υπαλλήλων έχουν αποκαλύψει και πλαστότητες απολυτηρίων Λυκείου σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο έλεγχος - είπε - θα τελειώσει στο τέλος του 2014 για όλους τους εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Ιστορικό

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, η υπόθεση με τον "γιατρό" από τη Σκύρο, εξελίχθηκε ως εξής:
Την Άνοιξη του 2013, έγινε καταγγελία από πολίτη.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και στις 14 Οκτωβρίου εξέδωσε το σχετικό πόρισμα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), η διοίκηση της οποίας ενημέρωσε το υπουργείο ότι η καταγγελία είναι βάσιμη.

Στις 31 Μαρτίου 2014, ασκήθηκε ποινική δίωξη και στις 29 Απριλίου εκδόθηκε η απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη για την οριστική παύση του γιατρού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v