Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ποινές για τους 13 καταδικασθέντες για το δομημένο

Ποιες είναι οι ποινές για τους καταδικασθέντες για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. Για ποιους διατάχθηκε δήμευση περιουσίας. Αθώος μόνο ο πρώην ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος. Ελεύθεροι με όρους.

Οι ποινές για τους 13 καταδικασθέντες για το δομημένο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, δηλαδή χρηματικές εγγυήσεις αλλά και απαγόρευση εξόδου από την χώρα κατά περίπτωση, αφέθηκαν οι 13 καταδικασθέντες για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε υπερτιμολογημένο σε ασφαλιστικά ταμεία.

Παρά το γεγονός ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στους καταδικασθέντες καθείρξεις από 5 έως 25 έτη καθώς και δήμευση των περιουσιών τους, εντούτοις χορήγησε ανασταλτικό στην έφεση με αποτέλεσμα να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ειδικότερα:

-Στους Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη, υπεύθυνους της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» επιβλήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ, ποινή κάθειρξης 25 ετών.

-Στον Γιώργο Παπαμαρκάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της «ΝΑΜ Χρηματιστηριακής» επιβλήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ και ποινή κάθειρξης 25 ετών.

-Στον Αγάπιο Σημαιοφορίδη, πρόεδρο ΤΕΑΔΥ επεβλήθη εγγύηση 100.000 ευρώ και ποινή κάθειρξης 20 ετών.

-Στην Παναγιώτα Καραδήμα διευθύντρια του Ταμείου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

-Στους Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμο Κονιδάρη του ΤΕΑΥΦΕ, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και εγγύηση 100.000 ευρώ.

-Στον Κωνσταντίνο Χρηστίδη, πρόεδρο ΤΕΑΟΚΑ επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και εγγύηση 100.000 ευρώ .

-Στον Χαράλαμπο Αδαμόπουλο της JP Morgan επεβλήθη κάθειρξη 25 ετών και εγγύηση 150.000 ευρώ.

-Στον Αβραάμ Σαββίδη από την JP Morgan επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών και εγγύηση 50.000 ευρώ.

-Στον Νίκο Μπούγο από την Hypovereisbank επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών και εγγύηση 50.000 ευρώ.

-Στους λογιστές Δημήτρη και Αγγελο Λιάτη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών καθώς και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το δικαστήριο επέβαλε δήμευση περιουσιακών στοιχείων στον Γιώργο Αποστολίδη μέχρι του ποσού των 6.813.221 ευρώ, ποσό που φέρεται πως είναι προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας.

Ζήτησε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Θοδωρή Πρινιωτάκη έως 7.070.000 ευρώ.

Για τον Γιώργο Παπαμαρκάκη στον οποίο δεν βρέθηκε ακίνητη περιουσία, επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 11.060.000 ευρώ ως προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v