Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Πέντε προτάσεις για «εθνική συνεννόηση»

Με αφορμή το άνοιγμα που έκανε νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αριστερά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "παραβιάζει ανοιχτές θύρες", αφού ο ίδιος έχει θέσει θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια. Οι προτάσεις για συνεργασία των κομμάτων.

Βενιζέλος: Πέντε προτάσεις για «εθνική συνεννόηση»

Ανοιχτός σε κάθε είδους συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά με σοβαρές και υπεύθυνες για τον τόπο προτάσεις, δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και με αφορμή το άνοιγμα που έκανε νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αριστερά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "παραβιάζει ανοιχτές θύρες", αφού, όπως υποστήριξε, ο ίδιος έχει θέσει θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια.

Όμως, όπως είπε, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ "να μας πει πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα, για να καταλάβουμε αν έχουμε λόγο ύπαρξης", χωρίς με τη συγκεκριμένη διευκρίνιση να αφήνει πολλά περιθώρια συμπόρευσης με την Κουμουνδούρου.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστές και πέντε προτάσεις που κατέθεσε στον Κάρολο Παπούλια κατά τη μεσημεριανή τους συνάντηση. Συγκεκριμένα ζήτησε:

1. Συνεργασία των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου για το θέμα της ΧΑ

2. Συνεργασία στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της λήψης μέτρων καταπολέμησης της ανεργίας

3. Συμμετοχή της αντιπολίτευσης στο μακροχρόνιο δημοσιονομικό σχεδιασμό

4.Συνεννόηση και εξήγηση για το αν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγές στον εκλογικό νόμο και τον Κανονισμό της Βουλής.

5. Στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα να αξιοποιηθεί το εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, τόσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις όσο και για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου.

Για την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ σέβεται τις εσωτερικές διεργασίες άλλων κομμάτων. "Εμείς δεν επιχαίρουμε για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα... Εμείς δεν θέσαμε θέμα ηγεσίας για τον κ. Κουβέλη, εκείνος έθετε θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ", σημείωσε και με σαφείς αιχμές, εξέφρασε την ελπίδα οι εσωκομματικές διαδικασίες στη Δημοκρατική Αριστερά να λειτουργήσουν άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v