Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντεπίθεση Στουρνάρα για την κριτική από στελέχη της ΝΔ

Την ενόχληση του ΥΠΟΙΚ για την κριτική που ασκείται μετέδωσαν συνεργάτες του. Οι αιχμές ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει. «Κριτική πάντα γίνεται, αλλά μερικές φορές είναι άδικη», φέρεται να διαμηνύει ο ίδιος κατεβάζοντας τους τόνους, μετά και τις αντιδράσεις.

Αντεπίθεση Στουρνάρα για την κριτική από στελέχη της ΝΔ

Την έντονη δυσαρέσκεια του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, από την κριτική που υφίσταται το τελευταίο 48ωρο εκ μέρους κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, μεταδίδουν συνεργάτες του, και την αποδίδουν ευθέως στις απώλειες που κατέγραψε το κόμμα στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Στουρνάρας εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με όσα ακούγονται για το πρόσωπό του, καθώς εκτιμά ότι υποσκάπτουν τη δυνατότητα άσκησης οικονομικής πολιτικής, αλλά και διαπραγμάτευσης για το χρέος, σε σημείο που να μην επιθυμεί την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τέτοιες συνθήκες.

Από την άλλη πλευρά, πάντως σύμφωνα με το ΑΠΕ ο υπουργός οικονομικών εμφανίστηκε αργότερα να δηλώνει ότι «κριτική πάντα γίνεται, αλλά μερικές φορές είναι άδικη» κατεβάζοντας τους τόνους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχικές δηλώσεις των συνεργατών του υπουργού προκάλεσαν την κινητοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου.

Συνεργάτες του ΥΠΟΙΚ πάντως, υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος εκλήθη, στα πρόθυρα της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, από τρία διαφορετικά κόμματα της συγκυβέρνησης προκειμένου να εφαρμόσει μια δύσκολη πολιτική, της οποίας σήκωσε το βάρος με επιτυχή αποτελέσματα.

Ωστόσο, λένε, τώρα υφίσταται άδικη κριτική στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να του καταλογιστούν ευθύνες για να καταστεί αποδιοπομπαίος τράγος, δεδομένης και της έλλειψης κομματικής ταυτότητας.

Όπως τονίζουν πάντως οι ίδιοι, οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό της και από άλλο πρόσωπο. Όπως έλεγαν σκωπτικά, «ακόμα και από ένα κομματικό στέλεχος».

Σε σχέση με τις πληροφορίες για ενδεχόμενη μετακίνηση του υπουργού στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι συνεργάτες του περιορίστηκαν να σχολιάσουν ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον πρωθυπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v