Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά νέος γύρος απολογιών για τη Χρυσή Αυγή

Η νέα φάση των απολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου.

Ξεκινά νέος γύρος απολογιών για τη Χρυσή Αυγή

Με την απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα ανοίγει αύριο ο νέος κύκλος απολογιών για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η νέα φάση των απολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου καθώς τότε αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τις ανακρίτριες η σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια και οι Μιχάλης Αρβανίτης, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Κούζηλος, ενώ σε συμπληρωματικές εξηγήσεις αναμένεται να κληθεί και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Ηλίας Κασιδιάρης.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί στις εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Ι. Δημητροπούλου για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ,Στάθης Μπούκουρας. Ο βουλευτής είναι ήδη προφυλακισμένος για κακουργηματικές Μιλώντας στη Βουλή, όπου συζητείτο η άρση της ασυλίας του, ο Στάθης Μπούκουρας αποκήρυξε τη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι δεν γνώριζε για την εγκληματική δράση που αποδίδεται στην οργάνωση.

Μετά τον Στάθη Μπούκουρα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να κληθεί προς απολογία ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος ο οποίος επίσης κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του στη Βουλή είπε ότι δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες επισημαίνοντας όμως ότι υπήρξε θεατής σειράς παράνομων ενεργειών ακόμα και από βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Προ έβαλλε δε ως ...άλλοθι για την "παθητική" - όπως την παρουσίασε - στάση του το ότι , όπως είπε, δεν ήταν σε θέση να τους σταματήσει ή να τους παρεμποδίσει. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα σκέφτηκε να ανεξαρτητοποιηθεί αλλά φοβήθηκε επιθέσεις εναντίον της οικογένειας του.

Ζητούμενο για τις ανακριτικές αρχές σε αυτή την φάση είναι η ισχυροποίηση της κατηγορίας, εξού και καλούν πρώτα σε απολογία τους δύο βουλευτές οι οποίοι αποκήρυξαν την εγκληματική δράση μελών του κόμματος αλλά και της οργάνωσης. Εφόσον οι δύο κατηγορούμενοι βουλευτές δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία για παράνομες πράξεις τότε η θέση των συγκατηγορούμενων συναδέλφων τους στην υπόθεση θα μεταβληθεί επί τω.,. δυσχερέστερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v