Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός κρατικής χρηματοδότησης παραμένει η Χ.Α.

Στην προσφυγή της η Χρυσή Αυγή υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση της προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς αναστέλλεται η καταβολή του συνόλου της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται.

Εκτός κρατικής χρηματοδότησης παραμένει η Χ.Α.

Εκτός κρατικής χρηματοδότησης παραμένει η Χρυσή Αυγή καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ως απαράδεκτη αίτηση του κόμματος με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η από 23.12.2013 υπουργική απόφαση για αναστολή καταβολής τ κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης στον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή.

Η συζήτηση της κυρίας προσφυγής της Χρυσής Αυγής έχει προσδιοριστεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μεταξύ άλλων στην προσφυγή της η Χρυσή Αυγή υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση της προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς αναστέλλεται η καταβολή του συνόλου της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται να λάβει για το 2013, η οποία ανέρχεται στα 873.114,83 ευρώ.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την ΧΑ, δημιουργεί αδυναμία ουσιαστικής συμμετοχής της στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, κάτι που την θέτει σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων κομμάτων.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται στην απόφαση(83/2014) της Ολομέλειας του ΣτΕ η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε εκτέλεση απόφασης της Βουλής για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και δεν προβλέπει τίποτε άλλο παραπάνω.

Έτσι, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας η αίτηση της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη, καθώς ουσιαστικά στρέφεται κατά της αποφάσεως της Βουλής, την οποία το ΣτΕ δεν μπορεί να ελέγξει.

Συν τοις άλλης όπως επισημαίνουν οι σύμβουλοι, οι αποφάσεις της Βουλής δεν προσβάλλονται στα Διοικητικά Δικαστήρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v