Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Είναι εκβιαστικό να λες την αλήθεια;

«Ποτέ δεν μίλησα και δεν πρέπει να μιλάμε εμείς για αποχώρηση από την κυβέρνηση», υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σημείωσε ότι μίλησε για την αλήθεια και αυτό δεν είναι εκβιαστικό. Επι ΠΑΣΟΚ επετεύχθει το 85% της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Βενιζέλος: Είναι εκβιαστικό να λες την αλήθεια;

Είναι εκβιαστικό να λες την αλήθεια; Το ερώτημα αυτό επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εμμένοντας στο δίλημμα που έθεσε εν όψει ευρωεκλογών, αλλά τονίζοντας ότι δεν μίλησε για αποχώρηση από την κυβέρνηση.

«Ποτέ δεν μίλησα και δεν πρέπει να μιλάμε εμείς για αποχώρηση από την κυβέρνηση». Όπως είπε, τα θέματα που έθεσε για την κυβερνητική συνοχή, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά της Ελιάς, περιμένει να τα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών.

«Θα έπρεπε να τεθούν κανονικά με ειλικρίνεια και εντιμότητα προεκλογικά», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι το ζήτημα είναι πως έχει επικρατήσει η χαλαρότητα «ότι μπορούμε να παίζουμε πριν από τις εκλογές και να δούμε όλα τα πράγματα μετά από αυτές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιχείρησε να απαντήσει σε όσους κάνουν λόγο για εκβιαστικό δίλημμα σημειώνοντας: «Η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ποτέ εκβιαστική». Σημείωσε ότι θέτει με ευθύτητα ζήτημα αντοχής της κυβέρνησης, κάτι που... «άλλωστε κυριαρχεί στη σκέψη των ίδιων των βουλευτών της πλειοψηφίας και του ΠΑΣΟΚ».

«Είδα ότι ενοχλούνται κάποιοι εκ δεξιών, εξ αριστερών και εκ των ένδον», πρόσθεσε για το ίδιο θέμα, κάνοντας λόγο για «τζάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές» και υπογραμμίζοντας ότι τίθεται ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, αλλά και της οικονομίας και της χώρας.

Στην αίθουσα όπου συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον οποίο εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Στις εκλογές αυτές κρινόμαστε όλοι και όσοι είμαστε μέσα σε αυτήν την αίθουσα και όσοι βρίσκονται έξω», είπε και σημείωσε: «Δεν κρίνεται μόνο το ΠΑΣΟΚ ή η Ελιά ή η δημοκρατική παράταξη, κρίνεται η στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως κρίνεται η πορεία της χώρας».

Ζήτησε από τους βουλευτές ακρίβεια στον πολιτικό λόγο που εκφέρουν και ζήτησε «διάταξη μάχης» υποστηρίζοντας ότι όλα θα πάνε πολύ καλύτερα απ' ό,τι υποθέτουν ορισμένοι «αυτόκλητοι φίλοι».

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας. Τώρα έχει αρχίσει η αντίστροφη πορεία της ανάσχεσης της ανεργίας και της επιστροφής κοινωνικού μερίσματος. «Αυτό το πλαίσιο το έχουμε διαμορφώσει εμείς. Δεν θέλουμε να το αναγνωρίσουν, αλλά να το θυμούνται».

Υποστήριξε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 85% πριν από τις εκλογές του 2012.
Έχει σημασία να προχωρήσουμε υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και να απαλλαγούμε από την εξάρτηση.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι χάρη στις κινήσεις των βουλευτών του κόμματος υπήρξαν βελτιώσεις στο θέμα του γάλακτος και των λαϊκών αγορών, ενώ επίσης αποσύρθηκε το 25ευρο από τις επισκέψεις στα νοσοκομεία.

 


Ευάγγελος Βενιζέλος ΚΟ ΠΑΣΟΚ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v