Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ στην τακτική των διλημμάτων

Στο κάδρο χθες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τέσσερα στελέχη του κόμματος αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας. Με φόντο τα σενάρια της επόμενης μέρας, συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ στην τακτική των διλημμάτων

Στα σκληρά διλήμματα προς τους ψηφοφόρους συνεχίζει να στηρίζεται η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ προκειμένου, έστω στο... παρά ένα της εκλογικής μάχης να συσπειρώσει γύρω του μέρος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Και μπορεί το έναυσμα να το έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ωστόσο πλέον στο ίδιο μοτίβο συνεχίζουν ομαδικά πολλά στελέχη του κόμματος, φτάνοντας στο σημείο να βάλουν στο κάδρο ακόμα και τον ίδιο τον αρχηγό τους, και το βλέμμα όλων των εσωκομματικών πτερύγων είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα.

Το σενάριο αποχώρησης -είτε βελούδινης είτε πιο... βίαιης- του κ. Βενιζέλου ήδη έχει τεθεί, όπως άλλωστε έγραψε πρόσφατα το Euro2day.gr, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που το θέμα τίθεται δημοσίως και ταυτόχρονα. Ενδεικτική η τοποθέτηση του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας σε περίπτωση κακού αποτελέσματος, τόνισε: "Δεν αποκλείω τίποτε. Όλα θα τεθούν επί τάπητος. Ένα συνέδριο του κόμματος θα μπορούσε να γίνει και ο Βενιζέλος δεν πρέπει να το φοβηθεί. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στη βάση μας και η βάση θα αποφασίσει για όλα".

Αλλά και ο Γιάννης Κουτσούκος από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα, αφού προσδιόρισε ως πήχη για το ΠΑΣΟΚ το 12,2%, ερωτηθείς αν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας, απάντησε: "Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά και πρέπει να συζητηθούν ανεξαρτήτως αποτελέσματος μετά τις εκλογές. Ο επαναπροσδιορισμός της πολιτικής στρατηγικής πώς θα ανασυγκροτηθεί η κεντροαριστερά. Συνέδριο να γίνει με όλα τα θέματα ανοιχτά".

Πολύ πιο χαμηλά, πάντως, έβαλε τον στόχο του ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας επίσης από τον ΣΚΑΪ: "Πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας εάν πάμε στο 4% και στο 3%; Θα πάμε σε ανασύνταξη του χώρου ούτως ή άλλως μετεκλογικά. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συμμετέχει στην κυβέρνηση εάν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν. Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε".

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος από το Mega υποστήριξε: "Μετά τις εκλογές είναι θεμιτό να συζητηθούν όλα. Ακόμα, εάν προκύψει ζήτημα, και θέμα ηγεσίας. Δεν υπάρχει τίποτα ταμπού. Δεν μπορείς να το βάλεις κάτω από το χαλί".

Την άποψη ότι "μπορεί να φαίνεται εκβιαστικό δίλημμα, αλλά δεν είναι, είναι μία πολύ σκληρή πραγματικότητα", διατύπωσε από την πλευρά της η υποψήφια ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, μέσω του realfm.

Τέλος, ο Γιώργος Ντόλιος, σε συνέντευξή του στον Βήμα fm, αρνήθηκε να βάλει πήχη για το κόμμα και ανέφερε ότι "συνεργαστήκαμε άπαξ σε μια κυβέρνηση για τη χώρα. Άλλο η Ν.Δ. άλλο το ΠΑΣΟΚ".

Για σήμερα το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο του διακυβεύματος που θέτουν συντονισμένα τα πράσινα στελέχη. Πιθανότατα δεν θα δώσει το "παρών" ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v