Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεκαήμερη παράταση για ΑΔΜΗΕ

Αρμόδιες πηγές απέδωσαν την παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 9 στις 19 Μαΐου στην αύξηση του αριθμού των ενδιαφερομένων, έναντι των αρχικών.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Δεκαήμερη παράταση για ΑΔΜΗΕ

Μετατίθεται για τις 19 Μαΐου η ημερομηνία για την κατάθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Η εταιρεία που είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ, έχει μπει στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με πώληση του 66% σε επενδυτή και διατήρηση του 34% από το δημόσιο το οποίο και θα αποζημιώσει τη ΔΕΗ, με τίμημα αντίστοιχο αυτού που θα επιτευχθεί από τον διαγωνισμό.

Αρμόδιες πηγές απέδωσαν την παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 9 στις 19 Μαΐου στην αύξηση του αριθμού των ενδιαφερομένων, έναντι των αρχικών, κάτι που μένει και να αποδειχτεί.

Μέχρι στιγμής το πλέον έντονο ενδιαφέρον για τον ΑΔΜΗΕ έχει εκδηλωθεί από την ιταλική ΤΕRNA που είναι ο αντίστοιχος ΑΔΜΗΕ της Ιταλίας, όπως και από την κρατική εταιρεία διαχείρισης δικτύων της Κίνας.

Επίσης, ενδιαφέρον έχουν δείξει και δύο συνταξιοδοτικά funds. Στις 19 Μαΐου, αναμένεται να κατατεθούν επτά φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v