Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αερομεταφορές: Αύξηση συνδέσεων Αθήνας-Εμιράτων

Μεγάλη ζήτηση για ταξίδια με προορισμό τα Εμιράτα έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. Περισσότερες πτήσεις στη σύνδεση της Αθήνας με Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι κατά τη θερινή περίοδο.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Αερομεταφορές: Αύξηση συνδέσεων Αθήνας-Εμιράτων

Η οικονομική κρίση μπορεί να μην έχει εγκαταλείψει ακόμη την Ελλάδα συνεχίζοντας να δυσκολεύει τη ζωή των περισσότερων Ελλήνων, ωστόσο για μια μερίδα κατοίκων της χώρας τα ταξίδια σε πολυτελείς προορισμούς δεν έπαψαν ποτέ να είναι μέρος της ζωής τους.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια προορισμοί που είναι συνώνυμοι της πολυτέλειας, όπως για παράδειγμα το Ντουμπάι, καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε επισκεψιμότητα από Έλληνες, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες προσθέτουν πτήσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Σε αύξηση των συνδέσεών τους με την Αθήνα προχωρούν δύο αεροπορικές του Αραβικού Κόλπου. Σχεδόν ταυτόχρονα η Emirates και η Etihad ανακοίνωσαν αύξηση πτήσεων προς την ελληνική πρωτεύουσα προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

Συγκεκριμένα η Emirates ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει προσωρινά τις καθημερινές πτήσεις της στο δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι για την περίοδο από 1η Αυγούστου έως 25 Οκτωβρίου 2014, με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Το δεύτερο αεροσκάφος θα αυξήσει προσωρινά τη χωρητικότητα των θέσεων 76%, αυξάνοντας παράλληλα και τη χωρητικότητα για το μεταφερόμενο εμπορευματικό φορτίο κατά 74%.

Από την πλευρά της, η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από τις 2 Ιουλίου 2014 θα αυξήσει τη συχνότητα στο δρομολόγιο Αμπού Ντάμπι - Αθήνα από 7 σε 10 πτήσεις την εβδομάδα εισάγοντας 3 νέες πτήσεις. Οι επιπλέον αυτές πτήσεις σε συνδυασμό με τις πτήσεις κοινού κωδικού (4 εβδομαδιαίως) της Aegean Airlines θα δημιουργήσουν διπλό καθημερινό δρομολόγιο για τους επιβάτες της Etihad Airways.

Εκτός από την Αθήνα, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της (ΕΥ) σε 16 προορισμούς που λειτουργεί η Aegean στην Ελλάδα όπως είναι τα νησιά Κρήτη, Ρόδος και Σαντορίνη. Η Aegean Airlines εκτός από την πτήση προς Αμπού Ντάμπι θα τοποθετήσει τον κωδικό της (Α3) σε πτήσεις της Etihad Airways προς Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Περθ, Μπαχρέιν, Κουβέιτ και Γιοχάνεσμπουργκ. Κατόπιν ρυθμιστικών εγκρίσεων, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της στις νέες πτήσεις της Aegean στη Βαρκελώνη.

Η κίνηση αυτή των δύο μεγάλων εταιρειών του Αραβικού Κόλπου επιβεβαιώνει τη μεγάλη ζήτηση για ταξίδια μεταξύ των δύο προορισμών. Σύμφωνα με στοιχεία που είχε ανακοινώσει πέρυσι η Emirates, το δρομολόγιο Αθήνα - Ντουμπάι ήταν το πιο κερδοφόρο ευρωπαϊκό δρομολόγιο της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v