Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποστήριξη της καινοτομίας υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων

Ενεργό ρόλο στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων εγκαινιάζοντας τη Δευτέρα το INNOVAthens, στην Τεχνόπολη, σε συνεργασία με το Synergies Athens και τη Samsung.

Υποστήριξη της καινοτομίας υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων

Σε έναν χώρο που συγκεντρώνει 600.000 επισκέπτες το χρόνο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα μέσα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ο Δήμος Αθηναίων φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν κόμβο υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας κατά τα πρότυπα αντίστοιχων πρωτοβουλιών που προωθούνται σε μεγάλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Χρησιμοποιώντας κεφάλαια 2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, και ειδικότερα από το πρόγραμμα «Εργο Αθήνα», ο Δήμος -με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρία Samsung και την αρωγή του Athens Synergies- σκοπεύει να υποστηρίξει διάφορες δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, με αρχή το INNOVAthens.

Ειδικότερα, σ' ένα χώρο 1.000 τ.μ. ο Δήμος θα φιλοξενεί επιμορφωτικά σεμινάρια, και ειδικές εκδηλώσεις ενημέρωσης περί της νεανικής επιχειρηματικότητας, προσφέροντάς τα δωρεάν στους ενδιαφερομένους, επιχειρώντας έτσι να μεταφέρει στο ευρύ κοινό μέρος της υπάρχουσας τεχνογνωσίας.

Παράλληλα, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα one stop shop για την πληροφόρηση νέων επιχειρηματιών, αλλά και χώρο δικτύωσης των ενδιαφερομένων. Αν και η έμφαση δίνεται στην τεχνολογία, σύμφωνα με τον κ. Μπιτζάνη -υπεύθυνο της Τεχνόπολης- οι υπηρεσίες αφορούν το σύνολο των επιχειρηματικών ιδεών από κάθε τομέα δραστηριότητας.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί 30 εκδηλώσεις για το προσεχές διάστημα, ενώ για τη διετία 2014-2015 αναμένεται να φιλοξενηθούν 200 αντίστοιχες εκδηλώσεις. Στρατηγικός συνεργάτης και χορηγός του INNOVAthens είναι η Samsung Electronics, η οποία συντρέχει αντίστοιχα προγράμματα σε 31 ευρωπαϊκές χώρες.

Συνεργασία στη διαμόρφωση των δράσεων του INNOVAthens προσφέρει και το Athens Synergies, μια ομάδα έξι καινοτόμων συνδέσμων (Εταιρεία Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος [ΣΕΚΕΕ], Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών [ΕΝ.Ε.Β.Η.], Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας [Hbio], Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής
Τεχνολογίας και Εφαρμογών [ΕΒΙΔΙΤΕ[, Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού - Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα [ΕΕΛ/ΛΑΚ] και η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων [ΕΕΝΕ]).

Πέραν των παραπάνω, ο Δήμος Αθηναίων σκοπεύει το 2015 να δημιουργήσει επίσης έναν «επιταχυντή» (accelerator), όπου μετά από διαγωνιστική διαδικασία θα συγκεντρώσει 60 ομάδες και επιχειρηματικές προτάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ στα σχέδιά του είναι επίσης η δημιουργία δύο θερμοκοιτίδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v