Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε δίκη παραπέμπεται ο Λαυρεντιάδης για την Proton

Μαζί με τον γνωστό επιχειρηματία παραπέμπονται για την υπόθεση άλλα 33 πρόσωπα. Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών απέρριψαν όλες τις αιτήσεις για αποφυλάκιση υπό όρους.

Σε δίκη παραπέμπεται ο Λαυρεντιάδης για την Proton

Τον δρόμο προς το... εδώλιο "παίρνει" η υπόθεση των υπόπτων δανείων της Proton Bank καθώς με βούλευμά του (695/2014) το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 33 ακόμη άτομα.

Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι οι Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Σαραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος Κυριακίδης. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν αφορούν μεταξύ μεταξύ άλλων συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και απιστία.

Με το ίδιο βούλευμα απαλάσσονται όλων των κατηγοριών οι Δημήτρης Μπίθαρης, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μίχος, Χ. Ζάντα και ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας.

Για επιμέρους πράξεις απαλάσσονται οι Παναγιώτης Δαμιλάκος, Γ. Γεωργάρας και Τρύφωνας Κολίντζας.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών απέρριψαν όλες τις αιτήσεις για αποφυλάκιση υπό όρους, όσων έχουν προφυλακιστεί, ενώ αποφάσισαν την διατήρηση των όρων σε όσους επιβλήθηκαν. Σε ισχύ θα παραμείνουν και όλες οι διατάξεις για δεσμευση λογαριασμών εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο εισαγγελέας Π. Καψιμάλης είχε αντίθετη άποψη για κάποιους εκ των κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για τον οποίο είχε προτείνει να επιβληθεί εγγύηση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v