Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από την "Ελιά"

Στήριξη του προοδευτικού πόλου και ειδικότερα της "Ελιάς" ζήτησε ο Ε. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της κυβέρνησης. Εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βενιζέλος: Η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από την Ελιά

Στις ευρωεκλογές χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που να μην επιδέχεται διφορούμενες αναγνώσεις και να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα ως βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του μεγάλου εθνικού στόχου, που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο και η επάνοδος στην κανονικότητα μιας αυτοδύναμης, ουσιαστικά ισότιμης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

Αυτό δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΝΕΑ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "αν η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει πρόβλημα για τις ισορροπίες, τον προσανατολισμό και την αντοχή της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής".

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως "η κυβέρνηση συνεργασίας είναι μια διαρκής διαπραγμάτευση. Γίνεται η διαπραγμάτευση των κυβερνητικών εταίρων και ταυτόχρονα η χώρα διαπραγματεύεται εθνικά με την τρόικα. Άρα πρέπει να έχουμε υπόψη μας αυτά τα δύο επίπεδα στα οποία κινείται αυτή τη στιγμή ο δημόσιος βίος.

Εάν κάποιος πιστεύει ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα, εάν κάποιος πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της προσπάθειας και την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, πρέπει να στηρίξει τον προοδευτικό πόλο που είναι πολύ συγκεκριμένος, που εκφράζεται στη Βουλή με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Ελιάς".

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «λυπούνται πάρα πολύ που δεν επιβάλαμε και δεν θα επιβάλουμε νέα μέτρα. Στενοχωριούνται αφάνταστα που βγήκαμε στις αγορές. Θεωρούν ότι το επιτόκιο που πετύχαμε στο 5ετές ομόλογο είναι υψηλό, ενώ δεν καταλαβαίνουν ότι είναι σχεδόν ίσο με το επιτόκιο με το οποίο μας δανείζει το ΔΝΤ. Επικαλούνται τα χαμηλά επιτόκια του ευρωπαϊκού δανείου, τα οποία πράγματι είναι εντυπωσιακά χαμηλά, αλλά τα πετύχαμε εμείς, θα μου επιτρέψετε να πω την περίοδο που ήμουνα υπουργός Οικονομικών και έκανα αυτή τη μεγάλη διαπραγμάτευση.

Άρα λοιπόν κλαίνε και οδύρονται επειδή η χώρα αρχίζει να βγαίνει από την κρίση και το μνημόνιο, ζητάνε επιτακτικά μνημόνιο και τρόικα!

Ξέρετε, θεωρητικά, αλλά γιατί όχι και πρακτικά, μπορούμε τώρα μέσα από τις αγορές να βρούμε τα 25 δισ. ευρώ περίπου που χρωστάμε στο ΔΝΤ και έτσι να μην συντρέχει λόγος ύπαρξης της τρόικας, γιατί η τρόικα υπάρχει λόγω του ΔΝΤ. Τα άλλα είναι ευρωπαϊκοί θεσμοί και ευρωπαϊκές διαδικασίες.

Οι δήθεν "αντιμνημονιακοί" είναι αυτοί που χτυπιούνται υπέρ του μνημονίου τώρα, γιατί δεν έχουν τι να πουν, δεν έχουν τι να προτείνουν. Χάνουν το πολιτικό τους ψωμί.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v