Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η δίκη του πρώην υπουργού Μαντέλη

Η κατάθεση του κ. Μαρκου δόθηκε στο πλαίσιο εκδίκασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το σκέλος της υπόθεσης της Siemens με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη.

Συνεχίζεται η δίκη του πρώην υπουργού Μαντέλη

Στην εμπιστοσύνη και στην συναισθηματική εξάρτηση της αδελφής του και κατηγορούμενης Αντωνίας Μάρκου από τον Δημήτρη Νέγρη απέδωσε ο Γαρύφαλλος Μάρκου την εμπλοκή της στην υπόθεση της Siemens εξαιτίας λογαριασμών των οποίων είχε δώσει την πληρεξουσιότητα στο πρώην στέλεχος της Siemens Ηλία Γεωργίου.

Η κατάθεση του κ. Μάρκου δόθηκε στο πλαίσιο εκδίκασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το σκέλος της υπόθεσης της Siemens με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη.

Σύμφωνα με τον Γαρύφαλλο Μάρκου, το 1993 διοργανώθηκε ταξίδι στην Ελβετία όπου συμμετείχαν το ζεύγος Νέγρη (δεν είναι κατηγορούμενοι στη υπόθεση) και η Αντωνία Μάρκου, προκειμένου να ανοιχθούν λογαριασμοί.

Ως πληρεξούσιος των επίμαχων λογαριασμών εμφανίζεται το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου. Όπως επεσήμανε ο μάρτυρας στο δικαστήριο, ο ίδιος ρώτησε την αδελφή του με ποιο σκεπτικό δίνει πληρεξούσιο σε άγνωστο άνθρωπο και εκείνη του απάντησε ότι: "εγώ στο πρόσωπο του Γεωργίου βλέπω το Νέγρη, την οικογένεια μου".

Όπως κατέθεσε ο Γαρύφαλλος Μάρκου, η αδελφή του είχε "ξεχάσει την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού και άρχισε να ανησυχεί από το 2003 και μετά όταν διακόπηκαν οι σχέσεις της με την οικογένεια Νέγρη". Τότε σύμφωνα με τον μάρτυρα ο Ηλίας Γεωργίου την διαβεβαίωνε ότι δεν χρειαζόταν να ανησυχεί γιατί ο λογαριασμός έχει χρησιμοποιηθεί για δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες, ενώ την προέτρεψε να καταστρέψει την κίνηση των λογαριασμών "γιατί κρύβονται ισχυρά ονόματα και θα καεί πολύς κόσμος. Ποτέ ωστόσο δεν είχε υπαινιχθεί την εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην υπόθεση".

Ως προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο μάρτυρας υποστήριξε οτι ουτε εκείνος ούτε η αδελφή του γνώριζαν τον πρώην υπουργό. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, η μόνη σχέση της αδελφής του με τον επίμαχο λογαριασμό ήταν οι υπογραφές που έβαλε όταν εκείνος άνοιξε και έκλεισε. "Όλη η διαχείριση γινόταν από τον Ηλία Γεωργίου" κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Η εμπλοκή Μαντέλη

Βασικός κατηγορούμενος στο σκέλος της υπόθεσης που εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση εξαιτίας ενός λογαριασμού με την ονομασία "Roccos".

Στον επίμαχο λογαριασμό εμφανίζονται να εμβάζονται σε δύο δόσεις 450 χιλιάδες γερμανικά μάρκα (200.000 το 1998 και 250.000 το 2000), που φέρονται ότι προήλθαν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και διακινήθηκαν την περίοδο 2001-2007 κυρίως σε Αθήνα και Νέα Υόρκη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v