Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στεφανάκος-Πάπα: Απορρίφθηκε η αναίρεση καταδικαστικής απόφασης

Επικυρώθηκαν οι ποινές που τους έχουν επιβληθεί, μεταξύ άλλων και για συμμετοχή στην απόδραση του Αλκετ Ριζαι το 2006 από τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Στεφανάκος-Πάπα: Απορρίφθηκε η αναίρεση καταδικαστικής απόφασης

Απορρίφθηκαν από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις των Βασίλη Στεφανάκου και Παναγιότ Πάπα-συνεργατών του Αλκετ Ριζάι- με τις οποίες ζητούσαν να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου.

Κατόπιν αυτών επικυρώθηκαν οι ποινές που τους έχουν επιβληθεί, μεταξύ άλλων και για συμμετοχή στην απόδραση του Αλκετ Ριζάι το 2006 από τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Στεφανάκος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και 3 μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006, ο Αλκέτ Ριζάι σε ουζερί στο Περιστέρι.

Ο Ριζάι, ύστερα από εντολή -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- του Στεφανάκου, σκότωσε εν ψυχρό τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη, ενώ πάνω στο επεισόδιο σκοτώνεται χωρίς πρόθεση (παράπλευρη απώλεια) και ο 36χρονος Ιωάννη Κάτσιος.

Ακόμη, η ποινή της κάθειρξης επιβλήθηκε στον Στεφανάκο επειδή παρείχε καταφύγιο στον Ριζάι, αν και γνώριζε ότι έχει διαπράξει δολοφονία και ότι στις 4 Ιουνίου του 2006 είχε κάνει την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές του Μαλανδρίνου, στη Φωκίδα, με ελικόπτερο.

Ο Παναγιότ Πάπα, ο οποίος τον Μάρτιο του 2009 συνελήφθη στο Άμστερνταμ, ως βασικός συντελεστής της απόδρασης των Αλκέτ Ριζάι, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για αρπαγή με απειλή, διατάραξη της αεροπλοίας και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.

Ο Πάπα μαζί με τον Σπύρο Δραβίλα (έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών) πήραν το ελικόπτερο και απειλώντας τον χειριστή τον εξανάγκασαν να πραγματοποιήσει την απόδραση από τις φυλακές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v