Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαλυβουργία Ελλάδος: Στο παρά πέντε για τις ομαδικές απολύσεις

Κανένα από τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τη μείωση του κόστους δεν έχει υλοποιηθεί. Ανοικτό το ενδεχόμενο να διακόψει τη λειτουργία του το εργοστάσιο του Ασπροπύργου.

Χαλυβουργία Ελλάδος: Στο παρά πέντε για τις ομαδικές απολύσεις

Μετέωροι μένουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος καθώς άκαρπη απέβη και η νέα συνάντηση του σωματείου και της διοίκησης της εταιρείας για την εφαρμογή του προγράμματος των ομαδικών απολύσεων.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι από την πρώτη συνάντηση τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για μείωση του ενεργειακού κόστους, όπως συμβάσεις διακοψιμότητας, μείωση φορολόγησης ηλεκτρικού και φυσικού αερίου, αντιστάθμιση κόστους ρύπων, δεν έχει υλοποιηθεί και ως εκ τούτου συνεχίζουν να ισχύουν οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ζητούν τη συνέχιση των διαβουλεύσεων και την εξάντληση των περιθωρίων προκειμένου να εξειδικευτούν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί.

Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε να γίνει και μία τελευταία συνάντηση στις 30 Απριλίου, ενώ στο ενδιάμεσο θα επιδιωχθεί να γίνουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να ζητήσουν την άμεση υλοποίηση των μέτρων μείωσης του ενεργειακού κόστους, γισ να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Πάντως η Χαλυβουργία Ελλάδος σημειώνει με νόημα ότι η βιομηχανία δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v