Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: MPB, Κύπρου, Alpha οι νικητές των δανείων

Το στοίχημα των τραπεζικών χορηγήσεων στην Κύπρο, φαίνεται να κερδίζουν η Τράπεζα Κύπρου, η Μarfin Popular Bank και η Alpha Bank, όπως μεταδίδει το κυπριακό site stockwatch επικαλούμενο στοιχεία που επεξεργάστηκε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Κύπρος: MPB, Κύπρου, Alpha οι νικητές των δανείων
Το στοίχημα των τραπεζικών χορηγήσεων στην Κύπρο, φαίνεται να κερδίζουν η Τράπεζα Κύπρου, η Μarfin Popular Bank και η Alpha Bank, όπως μεταδίδει το κυπριακό site stockwatch.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας που επεξεργάστηκε η StockWatch, από την 31η Δεκεμβρίου του 2005 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2006 η Τράπεζα Κύπρου και η Marfin Popular Bank κατάφεραν να αυξήσουν τα μερίδια τους στη δανειστική πίττα κατά 0,8%, ενώ η Alpha Bank κατά 0,7%. Τις μεγαλύτερες απώλειες 1,1% το τελευταίο εντεκάμηνο σημείωσαν τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα και ακολούθησε η Εθνική Τράπεζα που είδε τα μερίδια της να συρρικνώνονται κατά 0,5%.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τραπεζικοί κύκλοι, αποδίδουν την αύξηση των μεριδίων των τριών τραπεζών στο γεγονός ότι κέρδισαν τη μάχη στoν τομέα των ιδιωτών και ιδιαίτερα στην παραχώρηση στεγαστικών δανείων από το Συνεργατισμό. Σημειώνουν επίσης το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των τραπεζών στο δανεισμό σε συνάλλαγμα, αφού τα ΣΠΙ δεν δανείζουν σε ξένο νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v