Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EETT: Προσωρινή Διάταξη για γραμμές σειράς 901

Νέα Προσωρινή Διάταξη εκδόθηκε σήμερα από την ΕΕΤΤ, με το πέρας της Ακρόασης των εταιριών ΜΑΚΝΑΝ και ΟΤΕ αναφορικά με τις καταγγελίες συνδρομητών για αυθαίρετη ενεργοποίηση λογισμικού (dialers), μέσω του οποίου γίνεται χωρίς τη συναίνεσή τους σύνδεση με τηλεφωνικές γραμμές αυξημένης χρέωσης της σειράς 901.

EETT: Προσωρινή Διάταξη για γραμμές σειράς 901
Νέα Προσωρινή Διάταξη εκδόθηκε σήμερα από την ΕΕΤΤ, με το πέρας της Ακρόασης των εταιριών ΜΑΚΝΑΝ και ΟΤΕ, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων, σε σχέση με τις συνεχιζόμενες καταγγελίες συνδρομητών για αυθαίρετη ενεργοποίηση λογισμικού (dialers), μέσω του οποίου γίνεται χωρίς τη συναίνεσή τους σύνδεση με τηλεφωνικές γραμμές αυξημένης χρέωσης της σειράς 901.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την Προσωρινή Διάταξη:

1. Η εταιρία ΜΑΚΝΑΝ υποχρεώνεται να απενεργοποιήσει αμέσως όλες τις γραμμές της σειράς 901 που της έχουν εκχωρηθεί και μέσω των οποίων γίνεται πρόσβαση σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και αυξημένης χρέωσης.

2. Ο ΟΤΕ υποχρεώνεται να απέχει από τη διεκδίκηση της είσπραξης από τους καταγγείλαντες συνδρομητές των ποσών που αντιστοιχούν σε χρήση υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας μέσω της κλήσης αυτών των τηλεφωνικών αριθμών αυξημένης χρέωσης.

Αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη Διάταξη εκδόθηκε προκειμένου να προστατευθούν προσωρινά οι καταναλωτές από το ενδεχόμενο να έχουν πέσει θύματα τηλεπικοινωνιακής απάτης, ζήτημα το οποίο εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕΤΤ.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, ”η ΕΕΤΤ είναι σε ετοιμότητα για τη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το διεθνώς εμφανιζόμενο πρόβλημα της αυθαίρετης και δίχως τη συναίνεση του χρήστη ενεργοποίησης λογισμικού (dialers), μέσω του οποίου γίνεται αυτόματη σύνδεση με τηλεφωνικές γραμμές αυξημένης χρέωσης της σειράς 901, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς συνδρομητών, οι οποίοι ουδέποτε έκαναν χρήση τέτοιων υπηρεσιών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v