Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Καλύτερα για την Ελλάδα να είχε γίνει νωρίτερα το PSI

«Η Ελλάδα προχωράει προς τη σωστή κατεύθυνση» και «διαγράφεται στον ορίζοντα η πλήρης επιστροφή της στις αγορές», δήλωσε η Κρ. Λαγκάρντ.

Λαγκάρντ: Καλύτερα για την Ελλάδα να είχε γίνει νωρίτερα το PSI

Η Ελλάδα, η οποία άντλησε σήμερα κεφάλαια από τις αγορές για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, προχωράει «προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η Ελλάδα προχωράει προς την σωστή κατεύθυνση» και «διαγράφεται στον ορίζοντα» η πλήρης επιστροφή της στις αγορές, είπε.

Ωστόσο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν για να σταθεί ξανά στα πόδια της η χώρα, η οποία τελεί υπό διεθνή χρηματοπιστωτική βοήθεια από το 2010.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η κ. Λαγκάρντ εξέφρασε την άποψη ότι αν το κούρεμα του ελληνικού χρέους - PSI - είχε γίνει νωρίτερα, θα ήταν πολύ καλύτερα για την Ελλάδα και για τους πιστωτές.

Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την εμπειρία του ΔΝΤ από τη λειτουργία της τρόικας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ανέφερε ότι όταν είναι τρεις οι πρωταγωνιστές - και μάλιστα ο ένας εξ αυτών έχει αναλάβει και το σημαντικό μεγαλύτερο βάρος χρηματοδότησης - το εγχείρημα καθίσταται πιο δύσκολο και περίπλοκο, καθώς ο κάθε θεσμός έχει τις δικές του διαδικασίες, όπως είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v