Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Σημείο αναφοράς για την ελληνική ανάκαμψη

Η έξοδος της χώρας στις αγορές αναμένεται να μειώσει και το κόστος δανεισμού τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα ενώ προσθέτει ένα ακόμη επιχείρημα για την επερχόμενη διαπραγμάτευση ελάφρυνσης του χρέους, σημειώνει η Eurobank.

Eurobank: Σημείο αναφοράς για την ελληνική ανάκαμψη

Η επιτυχής έκδοση του 5ετούς ομολόγου μαζί με την συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας ενισχύει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σημειώνει η Eurobank σε ανάλυσή της. 

Όπως επισημαίνει η τράπεζα, η έξοδος στις αγορές 

- Προσθέτει ένα ακόμη επιχείρημα για την επερχόμενη διαπραγμάτευση ελάφρυνσης του χρέους 

- Αναμένεται να μειώσει και το κόστος δανεισμού τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, η αυριανή επίσκεψη της Ά. Μέρκελ και η έξοδος στις αγορές σηματοδοτούν μια νέα περίοδο για την ελληνική οικονομία, την οποία χαρακτηρίζει ως περίοδο ανάκαμψης υπό προϋποθέσεις.

"Δεν θεωρούμε ότι τα προβλήματα της χώρας με κύρια έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, έχουν επιλυθεί. Αντίθετα, ο δρόμος είναι δύσκολος ακόμη και πολλά απομένουν για να υλοποιηθούν", υπογραμμίζει η Eurobank, ενώ δίνει έμφαση στα προαπαιτούμενα μέτρα για την καταβολή της δόσης.

Είναι αναγκαία λοιπόν η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας αλλά και η δημιουργία κλίματος συναίνεσης όσον αφορά τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια αφού γίνεται πλέον φανερό ότι η έξοδος από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο με τη στροφή της οικονομίας προς ένα αποτελεσματικότερο παραγωγικό υπόδειγμα, σημειώνει.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η ανταπόκριση των επενδυτών στην ελληνική έκδοση είναι στοίχημα υπέρ της ανάκαμψης, γιατί εάν είχε κριθεί οριστικά η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, το επιτόκιο της έκδοσης θα ήταν πολύ χαμηλότερο.

    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v