Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε δίκη για τοκογλυφία πρώην υφυπουργός

Ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος παραπέμπεται σε δίκη για τοκογλυφία από κοινού κατ' εξακολούθηση με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Μαζί του στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου θα καθίσουν τρία ακόμη πρόσωπα.

Σε δίκη για τοκογλυφία πρώην υφυπουργός

Ο 65χρονος πρώην πολιτικός κατηγορείται για τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ανθόπουλος ενεπλάκη στην υπόθεση ως δικηγόρος, αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε ισχυρή δημόσια θέση.

Η ιδιοκτήτρια της καπνεμπορικής εταιρίας φέρεται να απευθύνθηκε στον κ. Ανθόπουλο, καθώς είχε πρόβλημα ρευστότητας και αντιμετώπιζε δυσκολία χρηματοδότησης. Ο πρώην υφυπουργός, κατά την κατηγορία, εμφανίζεται να μεσολαβεί σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005.

Η καπνεμπορική εταιρεία παρουσιαζόταν να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονταν πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Βάσει των στοιχείων της έρευνας διαχειρίστρια της μονοπρόσωπης εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της ιδιοκτήτριας της εταιρείας από την Καβάλα.

Κατά το κατηγορητήριο το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ.

Στη δικογραφία εμπεριέχονται στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των οικείων του, από τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν εμβάσματα τουλάχιστον 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του κ. Ανθόπουλου και της συζύγου του.

Απολογούμενος ο πρώην υφυπουργός, είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται και φέρεται να υποστήριξε ότι τα επίμαχα χρήματα αποτελούσαν δάνειο που του χορήγησε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Καπνών, γιατί ήθελε να φτιάξει σπίτι στη Βούλα.

Ωστόσο, κατά την δικογραφία, ο κατηγορούμενος πρώην υφυπουργός, από το 2005 ως σήμερα δεν εμφανίζει επιστροφή καμίας δόσης από τα χρήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v