Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Επιστρέφει» πινακίδες με μειωμένα τέλη το ΥΠΟΙΚ

Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να πάρει τις πινακίδες πληρώνοντας την αναλογία των ετήσιων τελών που αντιστοιχεί στους μήνες που θα κυκλοφορήσει το Ι.Χ. Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει μόνο για φέτος καθώς το 2015 αλλάζει συνολικά το πλαίσιο

«Επιστρέφει» πινακίδες με μειωμένα τέλη το ΥΠΟΙΚ

Δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει ιδιοκτήτες Ι.Χ. και μοτοσικλετών με την καταβολή μειωμένων τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που υπολείπονται ως το τέλος του έτους δίνει υπό κατάθεση τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή. Τη σχετική ρύθμιση ετοίμαζε καιρό ο κ. Γ. Μαυραγάνης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος φορολογούμενος που έχει καταθέσει τις πινακίδες του για το 2014 θελήσει να τις πάρει πίσω τον Μάιο θα πληρώσει τα 7/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, χωρίς άλλη επιβάρυνση.

Από τη συγκεκριμένη ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει έσοδα της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, ενώ όπως διευκρινίζεται από αρμόδιες πηγές η δυνατότητα αυτή θα έχει αποκλειστική ισχύ φέτος. Από το 2015 αναμένονται ουσιαστικές αλλαγές στη φορολογία των Ι.Χ. και στα τέλη κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2014 οι καταθέσεις πινακίδων στις εφορίες ξεπερνούν τις 100.000, ενώ την τελευταία πενταετία υπολογίζεται ότι έχουν κατατεθεί περισσότερες 680.000 πινακίδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v