Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο «φέσι» 1,5 δισ. από τους φορολογούμενους το Φεβρουάριο

Το συσσωρευμένο ληξιπρόθεσμο χρέος ιδιωτών προς την εφορία στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν 62 δισ. , με αποτέλεσμα αν προστεθούν και τα 2,356 δισ. των νέων οφειλών, να δημιουργείται ένα βουνό ληξιπρόθεσμων χρεών 64,5 δισ.

Νέο «φέσι» 1,5 δισ. από τους φορολογούμενους το Φεβρουάριο

Έκρηξη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ιδιωτών προς το δημόσιο σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, με τους φορολογούμενους να αφήνουν απλήρωτους φόρους που προσεγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στο τέλος Φεβρουαρίου οι απλήρωτοι φόροι από τις αρχές του έτους έφτασαν τα 2,356 δισ. ευρώ από τα οποία 962 εκατ. αφορούσαν ληξιπρόθεσμα χρέη του Ιανουαρίου.

Το πρώτο δίμηνο του έτους, η φορολογική διοίκηση έχει εισπράξει από τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα 272 εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφονται και εισπράξεις 401 εκατ. από παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το συσσωρευμένο ληξιπρόθεσμο χρέος ιδιωτών προς την εφορία στα τέλη του 2013 ήταν 62,096 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα αν προστεθούν και τα 2,356 δισ. ευρώ των νέων οφειλών να δημιουργείται ένα βουνό ληξιπρόθεσμων χρεών, που φτάνει σχεδόν στα 64,5 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο τέλος του 2012 ήταν 55,130 δισ., γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε 14 μήνες τα ληξιπρόθεσμα χρέη φούσκωσαν κατά περίπου 9 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v