Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν παρότρυνα σε εξέγερση, λέει ο Φ. Ραγκούσης

Ο γνωστός ποινικολόγος, συνήγορος μεταξύ άλλων και του Χριστόδουλου Ξηρού, εξετάστηκε από την εισαγγελέα ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα ότι παρότρυνε κρατούμενους σε εξέγερση.

Δεν παρότρυνα σε εξέγερση, λέει ο Φ. Ραγκούσης

Στην πλήρη άρνηση των όσων του αποδίδονται περί παρότρυνσης σε εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές προέβη με υπόμνημα που κατέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Ο γνωστός ποινικολόγος, συνήγορος μεταξύ άλλων και του Χριστόδουλου Ξηρού, εξετάστηκε από την εισαγγελέα ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα ότι παρότρυνε κρατούμενους σε εξέγερση καθώς από το γραφείο του εστάλη με φαξ στις φυλακές της Κέρκυρας ένα έγγραφο το οποίο ανέφερε ότι εξαιτίας της ανέγερσης των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις.

Στο υπόμνημα , ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει ότι το κείμενο είχε συνταχθεί από ομάδα κρατουμένων που αντιδρούσαν στο νομοσχέδιο και ότι εκείνος απλώς το διαβίβασε σε κάποιους κρατούμενους στις φυλακές της Κέρκυρας που του το ζήτησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι προηγουμένως είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών και εν συνεχεία εκείνοι το προώθησαν στους κρατούμενους προκειμένου να ενημερωθούν. "Δεν θα το είχαν προωθήσει εάν έκριναν ότι προτρέπει σε παράνομες πράξεις" φέρεται να υποστηρίζει στο υπόμνημά του ο κ. Ραγκούσης.

Ο ίδιος υπεραμύνεται της αθωότητάς του τονίζοντας οτι ουδέποτε προέβη σε οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα και ουδέποτε δημιούργησε εντάσεις μεταξύ των εντολέων του και της Δικαιοσύνης. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει προς επίρρωση των ισχυρισμών του οτι όταν τον Δεκεμβριο του 2011 , ο Παναγιώτης Βλαστός κρατούσε ομήρους τρείς σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Κορυδαλλού, εκείνος τον επεισε να παραδώσει το όπλο του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v