Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινή 5,5 χρόνια στον Άκη για το πόθεν έσχες

Στα 5,5 χρόνια - και μάλιστα εξαγοράσιμα- μειώθηκε η ποινή του Τσοχατζόπουλου για το ανακριβές πόθεν έσχες καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ποινή 5,5 χρόνια στον Άκη για το πόθεν έσχες

Σε φυλάκιση 5,5 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα (18.250 ευρώ συνολικά) καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. 

Το δικαστήριο του αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διέταξε, όπως και πρωτόδικα, τη δήμευση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ωστόσο για να εκτελεστεί η διαταγή θα πρέπει η απόφαση να καταστεί αμετάκλητη.

Νωρίτερα, την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου σε δεύτερο βαθμό για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Κατερίνα Πιστόλη.

"Προέβη ηθελημένα στην μη δήλωση του ακινήτου για να αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων", είπε η εισαγγελέας.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για την υπόθεση των εξοπλιστικών, επιχείρησε στην απολογία του να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση για την υπόθεση του πόθεν έσχες όπου του είχε επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών, χρηματική ποινή 525.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια.

Στην απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος επικαλέστηκε άγνοια νομού και κατήγγειλε και πάλι ότι υπήρξε θύμα "μιντιακών συμφερόντων". Ισχυρίστηκε δε πως δεν γνώριζε ότι στο επίμαχο πόθεν έσχες έπρεπε να δηλώσει το πολυσυζητημένο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της δήλωσης το χειριζόταν η λογίστρια και ο δικηγόρος του.

Πρόεδρος: Όλα δηλαδή ήταν μια πλάνη;

Τσοχατζόπουλος: Όχι μόνο πλάνη αλλά δεν υπήρχε και καμία πρόθεση. Έχει σημασία για εμένα μετά από 28 χρόνια πολιτικής δράσης, αφού δεν είχα κανένα λόγο να κρύψω οτιδήποτε. Βέβαια η αγορά του σπιτιού στάθηκε αφορμή για να δεχτώ επιθέσεις, μια επικοινωνιακή καταιγίδα που οδήγησε στην καταστροφή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v