Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Σταδιακή και στοχευμένη έξοδο στις αγορές

Η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χθες που η κυβέρνηση συγκέντρωσε πάνω από 151 βουλευτές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα. Ακόμα και όσοι δεν ψηφίζουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θέλουν να υπάρξει σταθερότητα.

Βενιζέλος: Σταδιακή και στοχευμένη έξοδο στις αγορές

Η προετοιμασία του αυριανού άτυπου Eurogroup και Ecofin ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης με τον Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «η επάνοδος στις αγορές θα είναι στοχευμένη και σταδιακή και θα επιβεβαιώνει την πρόοδο της χώρας». Προσέθεσε ότι αυτό θα σηματοδοτεί και την έξοδο από τα Μνημόνια για τη χώρα.

Η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χθες που η κυβέρνηση συγκέντρωσε πάνω από 151 βουλευτές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα. Ακόμα και όσοι δεν ψηφίζουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θέλουν να υπάρξει σταθερότητα, εκτίμησε.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος "τώρα οι προτεραιότητές μας είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για να υπάρξουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Προτεραιότητα μας είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα κοινωνικής προστασίας, να οριστικοποιηθεί η κατανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Και, βεβαίως, προτεραιότητα μας είναι να κινητοποιηθούν οι τράπεζες, οι οποίες ακριβώς γι' αυτό ανακεφαλαιοποιήθηκαν, για να μπορούν να είναι ισχυρές μέσα στην οικονομία, να βοηθήσουν τους πολίτες που είναι σε δύσκολη θέση και κυρίως να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, για να βοηθήσουν οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους, τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων".

«Δεν τίθεται ζήτημα βουλευτικών εκλογών», προσέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ερωτηθείς για τον Γεώργιο Παπανδρέου είπε ότι έκανε μια δήλωση χθες και δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω.

Κατέληξε όμως με μια δήλωση γρίφο λέγοντας ότι ο «ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v