Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προθεσμία στον δικηγόρο Φρ. Ραγκούση

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης αναμένεται να αρνηθεί τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας οτι δεν είναι ο ίδιος ο συντάκτης του κειμένου.

Προθεσμία στον δικηγόρο Φρ. Ραγκούση

Προθεσμία ζήτησε και πήρε από την εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, ο γνωστός ποινικολόγος, Φρ. Ραγκούσης , ο οποίος είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση στάση ή εξέγερση κρατουμένων.

Η κλήση στον συνήγορο ο οποίος μεταξύ άλλων εκπροσωπεί μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και τον Χριστόδουλο Ξηρό, αφορά φαξ που φέρεται να απέστειλε καλώντας "σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας", τις οποίες χαρακτήριζε "τύπου Γκουαντανάμο".

Η αποστολή του συγκεκριμένου κειμένου προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη η οποία ζήτησε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης αναμένεται να αρνηθεί τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας οτι δεν είναι ο ίδιος ο συντάκτης του κειμένου.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το κείμενο του εστάλη προκειμένου να ελέγξει τα νομικά ζητήματα που ανέρονται σε αυτό και εν συνέχεια το απέστειλε προς ενημέρωση στις φυλακές της Κέρκυρας. Όπως μάλιστα υπογραμμίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, "δεν θα ήταν λογικό να αποστείλει κάτι παράνομο από το φαξ του γραφείου του στο φαξ των φυλακών". "Άλλωστε το περιεχόμενο είναι καθαρά ενημερωτικό για τον νέο νόμο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v