Ερχεται αύξηση €5/1.000 κιλοβατώρες στο τέλος ΑΠΕ

Στόχος να καλυφθεί το έλλειμμα του λογαριασμού των ΑΠΕ. Στη ΡΑΕ οι τελικές αποφάσεις

Ερχεται αύξηση €5/1.000 κιλοβατώρες στο τέλος ΑΠΕ

Η αξιολόγηση των μέτρων για τις ΑΠΕ που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο (κούρεμα στις ταρίφες, διαγραφή απαιτήσεων παραγωγών κ.λπ.), θα επιφέρει μεσοσταθμική αύξηση 5 ευρώ ανά 1.000 κιλοβατώρες στο τέλος ΕΤΜΕΑΡ. Αυτό προβλέπεται στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχέδιου εφ΄ όσον ψηφιστεί όπως έχει χωρίς άλλες αλλαγές. Στην περίπτωση που υπάρξουν διαφοροποιήσεις στις αμοιβές των παραγωγών ΑΠΕ, τότε η αύξηση του ΕΡΜΕΑΡ θα αναπροσαρμοστεί.

Σε κάθε περίπτωση, σχετικές αποφάσεις θα λάβει τις επόμενες μέρες η ΡΑΕ, η οποία θα υπολογίσει όλες τις παραμέτρους του λογαριασμού ΑΠΕ με βάση την αποτελεσματικότητα των μέτρων, με στόχο τον μηδενισμό του ελλείμματος.

Σημειώνεται ότι η κατανομή της μεσοσταθμικής αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ στις επιμέρους κατηγορίες των καταναλωτών (υψηλή, μέση, χαμηλή τάση, αγροτική, βιομηχανική, οικιακή χρήση κλπ), γίνεται με συγκεκριμένη μεθοδολογία την οποία εφαρμόζει η ΡΑΕ.

Στην περίπτωση μη ισχύος των μέτρων για τις ΑΠΕ, η απόφαση της ΡΑΕ με ισχύ από την 1η Απριλίου, προβλέπει αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ κατά 100-150% για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών.

* Δείτε εδώ τις ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο για το κούρεμα στις ταρίφες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v