Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προθεσμία για τις 8 Απριλίου έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Κατηγορούμενη είναι και η σύζυγός του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία βαρύνεται με το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις πράξεις του Γιάννου Παπαντωνίου.

Προθεσμία για τις 8 Απριλίου έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Εξηγήσεις , στις 8 Απριλίου, αναφορικά με δυο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες θα δώσει ενώπιον της εφέτη Μερόπης Πουλάκη- Κυριακίδου, ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

Η μία εκ των δύο πράξεων τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και αφορά ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το 2010 λόγω χρημάτων που εντοπίστηκαν μέσω της "λίστας Λαγκαρντ" σε λογαριασμό της συζύγου του.

Η πράξη που αφορά την δήλωση του 2009 είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Κατηγορούμενη είναι και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία βαρύνεται με το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις πράξεις του πρώην υπουργού.

Οι κατηγορίες σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου αφορούν χρηματικό ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της «λίστας Λάγκαρντ» σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Για τη μη δήλωση του επίμαχου χρηματικού ποσού σε ότι αφορά το 2009, ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό πλημμελήματος -καθώς, από το 2010, το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες μετατράπηκε σε κακούργημα. Για το σκέλος αυτό, έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς ο τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Παπαντωνίου στην Επιτροπή της Βουλής, ο εν λόγω λογαριασμός είχε ανοιχθεί το 2000, εν αγνοία του και ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν, ουσιαστικά, χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, για τις σπουδές των δύο γιων τους. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v