Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία στο Μαξίμου για τη μάχη της Βουλής

Αισιοδοξία σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι θα ξεπεράσουν "αναίμακτα" την κοινοβουλευτική μάχη. Ερώτημα τα φωτοβολταϊκά και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Συνεχίζεται το "πολιτικό μασάζ" στους βουλευτές των δύο κομμάτων.

Αισιοδοξία στο Μαξίμου για τη μάχη της Βουλής

Με τα ανοιχτά μέτωπα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και τροποποιήσεις, το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συμφωνία με την τρόικα κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Στόχος της κυβέρνησης είναι τα δύο κόμματα που την απαρτίζουν να βγουν αλώβητα από την ψηφοφορία της Κυριακής, για να μπουν στην τελική ευθεία προς τις κρίσιμες διπλές εκλογές του Μαΐου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται η σιγουριά ότι το σύνολο των βουλευτών θα υπερψηφίσει και τα τρία άρθρα του νομοσχεδίου, κάτι που υποστήριξε και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς με χθεσινή του δήλωση, την τρίτη μέσα σε δέκα μέρες: "Αρχίζουμε πια, οριστικά, να βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια. Αυτό και μόνο μετράει σήμερα.

Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Οι βουλευτές μας το ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει". Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του ότι νέα μέτρα λιτότητας δεν θα υπάρξουν, την ίδια ώρα που "κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που είχαμε βάλει".

Προσδιόρισε δε ως επόμενους στόχους την έξοδό μας στις αγορές και ακολούθως τη συζήτηση για το χρέος, συνεχίζοντας τις ενέσεις αισιοδοξίας τόσο προς τους βουλευτές όσο και προς την ελληνική κοινωνία.

Πεποίθηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι τα αγκάθια με το γάλα, τα φάρμακα, τα ταξί και τα φορτηγά θα ξεπεραστούν μέχρι μεθαύριο, ενώ οι τόνοι από τους βουλευτές έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν από χθες. Μεγαλύτερος είναι ο προβληματισμός για τη ρύθμιση που προωθείται στα φωτοβολταϊκά, για την οποία αντιδρούν αρκετοί γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές, ενώ «ύποπτη» θεωρούν και την απόλυτη σιγή στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με δεδομένο και τον προβληματισμό του Γιώργου Παπανδρέου και βουλευτών που πρόσκεινται σ' αυτόν.

Σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι βουλευτές της Ν.Δ. με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκη Παπαγεωργίου, διατυπώθηκαν αρκετές ενστάσεις στο θέμα των φωτοβολταϊκών, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και προχθές μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, προβλέπονται εξαιρέσεις από το κούρεμα και μικρότερο ψαλίδι για όλους, χωρίς να αποκλείονται αλλαγές μέχρι και την τελευταία στιγμή.

"Όλα είναι υπό έλεγχο και θα γίνει το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία", τόνισε χθες μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει συγκαλέσει για σήμερα στη 1 μ.μ. την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για να εξηγήσει στα στελέχη του κόμματός του την κρισιμότητα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας.

Στο πλαίσιο του πολιτικού μασάζ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε χθες για τα θέματα της αρμοδιότητάς του τους βουλευτές της Ν.Δ., ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τον ίδιο λόγο. "Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι βουλευτές θέλουν να κρατήσουμε ένα σύστημα ακρίβειας στον τόπο μας", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, θέση με την οποία δείχνουν πλέον να πείθονται και τα στελέχη των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, που μέχρι τώρα ήταν στα κάγκελα.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει τις επιθέσεις προς την κυβέρνηση, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο: "Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπαθεί να κρύψει το ακριβές περιεχόμενο των νέων μνημονιακών ρυθμίσεων", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, καταγγέλλοντας τα δύο κόμματα ότι "επιστρατεύουν την τρόικα και πολλές φορές την ξεπερνούν".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v