ΑΠΕ: Στο τραπέζι μικρότερο κούρεμα στα φ/β

Μικρότερο κούρεμα σε κατηγορίες φωτοβολταϊκών προβλέπει το προσχέδιο του νομοσχεδίου. Στην κατηγορία 100-500 κιλοβάτ, αυξάνεται έως και 50 ευρώ η αμοιβή για τα φωτοβολταϊκά. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με την κατάθεση του τελικού κειμένου στη Βουλή.

ΑΠΕ: Στο τραπέζι μικρότερο κούρεμα στα φ/β

Σε μερική θεραπεία των «αδικιών» που περιλάμβανε η πρόταση του new deal για τις ΑΠΕ προχώρησε το υπουργείο μετά από την εκτεταμένη διαβούλευση των προηγούμενων ημερών.

Οι βελτιώσεις αφορούν κυρίως τις αμοιβές των παραγωγών φωτοβολταϊκών, με αύξηση της αμοιβής στα παλαιότερα από αυτά και περιορισμένες μειώσεις σε όσα από αυτά εγκαταστάθηκαν και λειτούργησαν τον περασμένο χρόνο.

Το Euro2day.gr έχει υπόψιν του το κείμενο του νομοσχέδιου για τις ΑΠΕ, όπως είχε διαμορφωθεί την Πέμπτη. Ωστόσο πηγές του ΥΠΕΚΑ σημείωναν ότι ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες αλλαγές, καθώς το κείμενο του νομοσχέδιου έχει δοθεί στα κόμματα από τα οποία αναμένονται οι παρατηρήσεις. Έτσι το Euro2day.gr μεταφέρει τις αλλαγές με κάθε επιφύλαξη και εν αναμονή του τελικού κειμένου όπως θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ειδικότερα τα όσα ίσχυαν μέχρι εχθές το βράδυ, προβλέπουν σε σχέση με τα ποσά της πρότασης του ΥΠΕΚΑ που δόθηκε σε διαβούλευση, υψηλότερες τιμές 5 έως και 75 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα φωτοβολταϊκά με επιδότηση που τέθηκαν σε λειτουργία μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Η υψηλότερη αύξηση των 75 ευρώ δηλαδή σε 425 ευρώ από 350 ευρώ της πρότασης, αφορά τα φ/β έως 100 κιλοβάτ του τέταρτου τριμήνου του 2009.

Στην κατηγορία 100-500 κιλοβάτ, αυξάνεται έως και 50 ευρώ η αμοιβή για τα φωτοβολταϊκά με επιδότηση που εγκαταστάθηκαν από το τρίτο τρίμηνο του 2009 έως το πρώτο τρίμηνο του 2010, αύξηση 5-40 ευρώ στα φωτοβολταϊκά χωρίς επιδότηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2010 έως και το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και μειώσεις 5-10 ευρώ στα φωτοβολταϊκά με και χωρίς επιδότηση από το τρίτο τρίμηνο του 2012 έως και το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v