Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώσεις Χριστοδουλάκη για ΑΕΠ- Ξυστό

Ρυθμό ανάπτυξης 4 - 4,1% έως το 2003 προβλέπει το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση για το ”ΞΥΣΤΟ” με την Intralot και θα γίνει νέος διαγωνισμός, ο πλειοδότης του οποίου θα αναλάβει τη διαχείριση του ΞΥΣΤΟ από τον Αύγουστο του 2003.

Δηλώσεις Χριστοδουλάκη για ΑΕΠ- Ξυστό
Ρυθμό ανάπτυξης 4 - 4,1% έως το 2003 προβλέπει το υπουργείο Οικονομίας, κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, Ν. Χριστοδουλάκη, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης, ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση για το ”ΞΥΣΤΟ” με την Intralot.

Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι θα γίνει νέος διεθνή διαγωνισμός - με αυστηρότερους όρους σε σχέση με τον ισχύοντα διαγωνισμό - ο πλειοδότης του οποίου θα αναλάβει τη διαχείριση του ΞΥΣΤΟ από τον Αύγουστο του 2003.

Ο νέος διαγωνισμός θα προβλέπει ελάχιστα εγγυημένα ετήσια έσοδα για το κράτος 17 δισ. δρχ. αντί 10 δισ. δρχ. που ισχύει σήμερα και ποσοστό επί των ακαθαρίστων εσόδων 32,5% αντί του 30% που ίσχυε μέχρι σήμερα. Η εγγύηση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό καθορίζεται σε 10 δισ. δρχ. και για την καλή εκτέλεση στα 17 δισ. δρχ. από 100 εκατ. δρχ. και 500 εκατ. δρ. αντίστοιχα στον πρώτο διαγωνισμό.

Αναφορικά με τον προαναφερθέν ρυθμό ανάπτυξης, ο υπουργός δήλωσε, ότι ο αυτός ρυθμός ανάπτυξης είναι εφικτός, ενώ επεσήμανε, ότι οι επιπτώσεις από την πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια θα είναι ενδεχομένως μικρές για την ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία, όπως είπε, δεν υποφέρει από τα επιχειρηματικά σκάνδαλα της Αμερικής.

Οσον αφορά στους στόχους του προϋπολογισμού, ο υπουργός είπε ότι θα προβλέπεται πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης ίσο με 1% του ΑΕΠ, οι πρωτογενείς δαπάνες θα αυξηθούν με ρυθμό μικρότερο του ονομαστικού ΑΕΠ και τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν με ρυθμό μικρότερο από το ρυθμό αύξησης των δαπανών, καθώς θα ενσωματώσουν την επίδραση από τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v