ΑΔΜΗΕ: Σε ΕΛΚΑ και AΒΒ δυο έργα διασύνδεσης Κυκλάδων

Η υπογραφή των συμβάσεων θα πραγματοποιηθεί μετά τον προσυμβατικό έλεγχο που απαιτείται από το Ελεγκτικό Συμβούλιο. Τι αφορούν τα έργα.

ΑΔΜΗΕ: Σε ΕΛΚΑ και AΒΒ δυο έργα διασύνδεσης Κυκλάδων

Στα Ελληνικά Καλώδια, κατακύρωσε ο ΑΔΜΗΕ, την προμήθεια των υποβρύχιων καλωδίων που αφορούν την ομάδα Β του συνολικου έργου. Στην ομάδα αυτή υπάγονται οι διασυνδέσεις150 kV: Τήνου - Σύρου, Σύρου - Μυκόνου, Σύρου - Πάρου και ο τερματικός καλωδίων 150 kV στην Τήνο. Το δ.σ. του ΑΔΜΗΕ, αποφάσισε επίσης την ανάθεση στην ΑΒΒ (σύμπραξη ΑΒΒ ΑΕ και ΑΒΒ ΑΒ) του έργου της ομάδας Δ της διασύνδεσης, που αφορά στο συγκρότημα αυτόματης αντιστάθμισης αέργου ισχύος «SVC» στην Σύρο.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΔΜΗΕ, το αμέσως επόμενο διάστημα το δ.σ. του διαχειριστή θα αποφασίσει για τις αναθέσεις του κυρίως έργου της διασύνδεσης των Κυκλάδων που είναι το καλώδιο Λαύριο –Σύρος, όπως και των υποσταθμών που θα κατασκευαστούν στα νησιά. Για το πρώτο, προσφορά έχει επίσης καταθέσει η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Σχετικά με την διαγωνιστική διαδικασία για το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Σύστημα, το ΔΣ της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. αποφάσισε τα κάτωθι:

Την ανάθεση του υποέργου (Ομάδα Β), που αφορά στις υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 kV Τήνου - Σύρου, Σύρου - Μυκόνου, Σύρου - Πάρου και Τερματικό καλωδίων 150 kV στην Τήνο, στην μειοδότρια εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ.

Την ανάθεση του υποέργου (Ομάδα Δ) που αφορά στο συγκρότημα αυτόματης αντιστάθμισης αέργου ισχύος «SVC» στην Σύρο, στην μειοδότρια εταιρεία ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΒΒ ΑΕ - ΑΒΒ ΑΒ.

Η υπογραφή των συμβάσεων με τους ως άνω οίκους θα πραγματοποιηθεί μετά τον προσυμβατικό έλεγχο που απαιτείται από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

Η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. θα προβεί σύντομα σε νεότερη ενημέρωση μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες των Ομάδων Α και Γ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v