Τα hedge funds ξαναποντάρουν στις ελληνικές τράπεζες

Πώς γύρισαν από πωλητές σε αγοραστές με την ανακοίνωση των ΑΜΚ σε Alpha και Πειραιώς. Η συμμετοχή τους στις ιδιωτικές τοποθετήσεις και ο ορίζοντας διακράτησης.

Τα hedge funds ξαναποντάρουν στις ελληνικές τράπεζες

Μπορεί οι αυξήσεις κεφαλαίου της Alpha και της Πειραιώς να αποτέλεσαν... δεύτερη ευκαιρία για όσους long only είχαν χάσει το Grecovery, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα hedge funds έμειναν αδρανή.

Μεγάλα σπίτια όπως τα Baupost, York Capital, Paulson, Third Point, Marathon, συμμετείχαν στις ιδιωτικές τοποθετήσεις των δύο τραπεζών συμβάλλοντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις και στη διαμόρφωση των τιμών.

Το ενδιαφέρον τους ήταν τέτοιο ώστε στις παρουσιάσεις της Alpha στην Αμερική να παραβρεθεί αυτοπροσώπως ακόμη και ο "πολύς" κ. Paulson που έχει ήδη γράψει σημαντικές επιτυχίες στο ελληνικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων.

Μάλιστα κάποια από τα παραπάνω funds ενώ ήταν σταθερά πωλητές σε τραπεζικές μετοχές και warrants από τον περασμένο Οκτώβριο γύρισαν σε αγοραστές αμέσως μετά τις ανακοινώσεις των δύο ελληνικών τραπεζών ότι θα προχωρήσουν σε ΑΜΚ με ιδιωτική τοποθέτηση.

Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου τα hedge funds θα συνεχίσουν να... τιτιβίζουν στις ελληνικές τράπεζες για καιρό ακόμη καθώς αποτελούν το προσφορότερο μέσο για να παίξει κανείς το Grecovery.

Διαθέτουν άλλωστε χαμηλές τιμές κτήσης, τις οποίες προάσπισαν στην Πειραιώς, και ποντάρουν στο ότι φέτος σε αντίθεση με τη διετία 2012-13 οι τράπεζες θα υπεραποδώσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v