Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική έρευνα για δικηγορικό γραφείο

Ζητούμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών για δικηγορικό γραφείο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες το γραφείο συνδέεται με υποκίνηση εξέγερσης κρατουμένων.

Εισαγγελική έρευνα για δικηγορικό γραφείο
Tη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ώστε να εξακριβωθεί η βασιμότητα καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες δικηγορικό γραφείο των Αθηνών εμπλέκεται σε υποκίνηση εξέγερσης κρατουμένων.

Ζητούμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες το θέμα της εξέγερσης συνδέεται με την ανέγερση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

Αναλυτικότερα, δύο φαξ στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας που απευθύνονταν, το ένα σε Έλληνα κρατούμενο και το άλλο σε αλλοδαπό, ξάδελφο του διαβόητου Αλβανού κακοποιού Μαριάν Κόλα -που είχε αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων μαζί με αλλά 11 άτομα και είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης- κινητοποίησαν τις εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φαξ φέρονται να είχαν σταλεί από γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και προέτρεπαν τους κρατουμένους σε στάση, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την ίδρυση φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

Την ίδια στιγμή, το ίδιο κείμενο χωρίς αποστολέα εντοπίστηκε και στις φυλακές Κορυδαλλού όπου το διακινούσαν κρατούμενοι μαζεύοντας υπογραφές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v