Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαιοσύνη: Εκδήλωση για την διαμεσολάβηση

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Βασίλης Αλεξανδρής επιβεβαίωσε την στήριξη του Συλλόγου στην ανάπτυξη του θεσμού.

Δικαιοσύνη: Εκδήλωση για την διαμεσολάβηση

Την ανάγκη αποσυμφόρησης της Δικαιοσύνης "προκειμένου να βρει τρόπο να ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα" επεσήμανε κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της Ημερας Διαμεσολαβησης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αθανασίου η διαμεσολάβηση είναι το " εργαλείο" για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και στην κατεύθυνση αυτή "θα πρέπει να ενισχύσουμε τους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης των διαφόρων , αφήνοντας την προσφυγή στα δικαστήρια ως ύστατη λύση" .

Στην Ελλάδα λειτουργούν 4φορεις κατάρτισης Διαμεσολαβητών στον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Λάρισα. Ήδη έχουν αναρτηθεί στον πίνακα του υπουργειου 381 διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές, ενώ μέχρι την Άνοιξη αναμένεται να διαπιστευθούν ακόμη 500 άτομα.

"Η επικοινωνιακή προβολή του θεσμού συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του και γι' αυτό οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχίσουν ακόμη πιο έντονες" επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νικόλας Κανελλοπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Βασίλης Αλεξανδρής επιβεβαίωσε την στήριξη του Συλλόγου στην ανάπτυξη του θεσμού επισημαίνοντας ωστόσο ότι " δεν θα πρέπει να θεωρηθεί η διαμεσολάβηση ανταγωνιστική του έργου των δικαστών".

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο προσομοίωσης διαμεσολάβησης ενώ απονεμήθηκαν τίτλοι διαπίστευσης στους 266 διαμεσολαβητές που πέτυχαν στις εξετάσεις του υπουργείου .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v