Στον αέρα το πακέτο στήριξης της βιομηχανίας

Ενστάσεις από την πλευρά των δανειστών για το πακέτο στήριξης της βαριάς βιομηχανίας, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΕΚΑ. Έχουν γίνει βήματα προόδου στη διαπραγμάτευση. Δεν αποκλείεται νέα συνάντηση.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Στον αέρα το πακέτο στήριξης της βιομηχανίας

Αποχώρησαν πριν από λίγο ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης και τα στελέχη του υπουργείου ΠΕΚΑ από το υπουργείο οικονομικών και τη συνάντηση με τα στελέχη της τρόικας. 

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο από το υπουργείο ενέργειας, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αλλά υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά των δανειστών για το κορυφαίο θέμα του πακέτου στήριξης της βαριάς βιομηχανίας.

Σε αυτό, εκτός από τα μέτρα ύψους 150 εκατ. Ευρώ που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, περιλαμβάνονται και οι μειώσεις που αποφάσισε η ΓΣ της ΔΕΗ για τη βαριά βιομηχανία, αλλά και οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, το κόστος ενέργειας θα συζητηθεί και στο Συμβούλιο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα . Σημείωσε δε ότι έχουν γίνει βήματα προσέγγισης σε ότι αφορά τα περιβαλλοντικά, χωροταξικό, κτηματολόγιο, ωστόσο η διαπραγμάτευση δεν έχει κλείσει ακόμη. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα συνάντηση αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v