Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σεμινάρια για επίδοξους startup επιχειρηματίες

Το Founder Institute από την Silicon Valley επεκτείνεται στην Αθήνα προσφέροντας ένα τετράμηνο πρόγραμμα κατάρτισης και επιτάχυνσης για νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Σεμινάρια για επίδοξους startup επιχειρηματίες

Με στόχο να υποβοηθήσει στη δημιουργία πάνω από 20 βιώσιμων τεχνολογικών επιχειρήσεων το χρόνο, έρχεται στην Ελλάδα το Founder Institute, το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών τεχνολογίας παγκοσμίως.

Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου εκδηλώθηκε καταρχήν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης του Founder Institute από 300 άτομα στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του συγκεκριμένου οργανισμού, κ. Adeo Ressi, δήλωσε χθες την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη μιας κρίσιμης μάζας πολιτών που φιλοδοξούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον τομέα της τεχνολογίας.

Με έδρα το Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 55 πόλεις και 34 χώρες, το ινστιτούτο έχει βοηθήσει, μέχρι σήμερα, στη σύσταση πάνω από 1.017 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με την σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Εξ αυτών, το 70% παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ το 45% έχει λάβει χρηματοδότηση. Μακροπρόθεσμος στόχος του ινστιτούτου είναι να βοηθήσει στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Το Founder Institute φέρνει στη χώρα μας ο οργανισμός Industry Disruptors - Game Changers και ουσιαστικά πρόκειται για ένα τετράμηνο πρόγραμμα «σπουδών» που έχει στόχο να βοηθήσει επίδοξους επιχειρηματίες να κάνουν την ιδέα τους εταιρία. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος στην Ελλάδα λήγει στις 25 Απριλίου 2014 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση http://fi.co/apply/athens.

Το πρόγραμμα του πρώτου κύκλου πρόκειται να ξεκινήσει στις 7 Μαΐου και τα μαθήματα θα γίνονται ένα κάθε εβδομάδα και μάλιστα το απόγευμα, ενώ θα διαρκέσουν συνολικά 14 εβδομάδες. Κάθε ενότητα θα παραδίδεται από τρεις μέντορες, οι οποίοι θα μοιράζονται τις μοναδικές και συχνά διαφορετικές απόψεις τους σχετικά με το θέμα, και θα παρέχουν συμβουλές μέσα από την εμπειρία τους. Οι συμμετέχοντες θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν ομαδικές εργασίες με τη θεματολογία κάθε ενότητας.

Μέντορες

Ένα βασικό κομμάτι του Founder Institute είναι οι μέντορες του. Μέχρι στιγμής, στο ελληνικό πρόγραμμα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους αρκετά σημαντικά στελέχη όπως είναι οι: Adeo Ressi (Ιδρυτής & CEO, Founder Institute), Αλέξης Ελευθεριάδης (Chief Scientist και Συνιδρυτής, Vidyo), Αντώνης Μαρκόπουλος (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Ασία Pacific Region, Intralot), Απόστολος Αποστολάκης (Σύμβουλος και Συνιδρυτής , Doctoranytime.gr, Συνιδρυτής E-food.gr), Βασίλης Νικολόπουλος (CEO και Συνιδρυτής, Intelen), Γιάννης Κανελλόπουλος (Σύμβουλος Διαχείρισης Sustainable Software, Software Improvement Group), Γιάννης Δοξαράς (Διευθύνων Σύμβουλος, Warp.ly), Κωστής Σταυρόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος, iSquare), Μάρκος Βερέμης (Ιδρυτής και CEO, Upstream), Σωτήρης Συρμακέζης (Γενικός Διευθυντής, Τράπεζα Πειραιώς), Τάσος Φλάμπουρας (Γενικός Διευθυντής, Aventurine SA) και Χρήστος Κασκαβέλης (Ιδρυτής/COO, Velti, 2000-2013).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v