Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβγαλε τους πρώτους... λαγούς η Λίστα Lagarde

Μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων που φτάνουν ως τα 5 εκατ. ευρώ. Συνεχίζεται ο έλεγχος σε άλλες 107 υποθέσεις.

Εβγαλε τους πρώτους... λαγούς η Λίστα Lagarde

Τους πρώτους 72 μεγαλοκαταθέτες, επιχειρηματίες και ιδιώτες της λίστας Λαγκάρντ έχει «δέσει» το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Η απόκλιση μεταξύ των καταθέσεών τους και των φορολογικών τους δηλώσεων αγγίζει ακόμα και τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος επιπλέον 107 φορολογουμένων της λίστας Λαγκάρντ.

Το ΣΔΟΕ μετά την κινητοποίηση των Οικονομικών Εισαγγελέων φαίνεται να δουλεύει πλέον με εντατικότερους ρυθμούς στη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από συνεννόηση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο, οι ελεγκτές που ασχολούνται με τη λίστα Λαγκάρντ αυξήθηκαν από 4 σε 16.

Αυτοί οι 16 «παίζουν στα δάχτυλα» όπως λένε αρμόδιες πηγές τα διακριτά αρχεία (αντιπαραβολή στοιχείων φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων τελευταίας δεκαετίας) που έχουν δημιουργηθεί και για τα 2.062 πρόσωπα της λίστας.

Εντός των επομένων δέκα ημερών άλλωστε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι επιπλέον 107 φάκελοι της λίστας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v