Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οκ» από ΣτΕ για συνέχιση των έργων στις Σκουριές

Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση της Πολεοδομίας με το σκεπτικό ότι προέβη στην διακοπή των εκτελουμένων έργων χωρίς να αποδίδει συγκεκριμένη νομική πλημμέλεια στις άδειες που είχαν εκδοθεί. Επικαλείται και αυτοψία υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών.

«Οκ» από ΣτΕ για συνέχιση των έργων στις Σκουριές
Συνεχίζονται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τα έργα για τις ανάγκες ων εγκαταστάσεων των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και της Ανώνυμης Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση της πολεοδομίας (10.6.2013) του Δήμου Αριστοτέλη που διέτασσε την διακοπή των εργασιών στις Σκουριές.

Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση της Πολεοδομίας με το σκεπτικό ότι προέβη στην διακοπή των εκτελουμένων έργων χωρίς να αποδίδει συγκεκριμένη νομική πλημμέλεια στις άδειες που είχαν εκδοθεί και χωρίς να προσδιορίζει κάποιον συγκεκριμένο λόγο που επέτρεπε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τη διακοπή των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση η πολεοδομία επικαλείται αόριστα, την «ύπαρξη αμφιβολιών ως προς τη νομιμότητά τους».

Το ΣτΕ επικαλείται και αυτοψία υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν την έδραση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού της επίμαχης εταιρείας και όχι εργασίες για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα ακολουθήσουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v